Prima pagină » International » Polenul a stârnit o criză severă de astm unui copil de 8 ani. Ce a fost obligată mama lui să facă
Polenul a stârnit o criză severă de astm unui copil de 8 ani. Ce a fost obligată mama lui să facă

Polenul a stârnit o criză severă de astm unui copil de 8 ani. Ce a fost obligată mama lui să facă

01 oct. 2024, 13:18, 1 ,
Cătălina IURAȘCU în International

Polenul a stârnit o criză severă de astm unui copil de 8 ani. Starea lui de sănătate este fragilă, iar mama acestuia a trebuit să renunțe la locul ei de muncă pentru a putea avea grijă de acesta în orice moment.

O mamă a povestit cum a fost nevoită să renunțe la slujba ei de profesoară din cauza simptomelor severe de astm ale fiului său. Rebecca Grandison, în vârstă de 43 de ani, din Cheshire, spune că fiul ei de opt ani, Wilf, a fost internat de 15 ori din 2019. Polenul este cel care a stârnit criza severă de astm a copilului de 8 ani.

Polenul a stârnit o criză severă de polen unui copil de 8 ani

Copilul a suferit întotdeauna de alergie severă la polen, dar acum 4 ani a devenit extrem de bolnav.

„A început să vomite, a devenit somnolent și avea dificultăți în a respira, așa că am sunat la ambulanță. Mi s-a spus atunci că Wilf era în dificultate respiratorie și, deși oficial era prea mic pentru un diagnostic de astm, avea o criză severă de astm,” își amintește mama copilului.

Mama a fost șocată pentru că cel mic nu tușea. Însă acesta nu este un simptom obligatoriu. Nu fiecare copil va experimenta simptomele în același mod, motiv pentru care este esențial să cunoaștem semnele care indică faptul că copilul nostru are nevoie de ajutor.

Declanșatorul primei crize de astm a copilului a fost polenul de arbori. De atunci, el a fost diagnosticat cu astm sever și este, de asemenea, vulnerabil la infecțiile virale.

În ultimii câțiva ani, alergia la polen și astmul lui au devenit atât de severe încât mama lui a trebuit să renunț la locul de muncă, deoarece simptomele lui sunt atât de imprevizibile, iar când nivelurile de polen sunt ridicate, poate fi prea periculos pentru el să iasă din casă.

„Nu îmi asum niciodată riscuri cu astmul lui Wilf, deoarece știu prea bine că complacerea poate fi fatală și că simptomele lui se pot agrava foarte repede” declară mama.

Aceasta nu pleacă niciodată de acasă fără inhalatoare. De asemenea, este conștientă de semnele care indică deteriorarea stării lui, devine foarte obosit, are dificultăți în a dormi și nu vrea să se joace fotbal.

„Acum este sub supravegherea unui consultant de spital, dar când era în îngrijire primară, făceam tot posibilul pentru evaluări și urmăriri regulate după internările în spital, și îl duceam la doctor la prima semn de agravare a stării, iar medicii mi-au spus în mod repetat că acesta este întotdeauna lucrul corect de făcut,” spune mama.

Astmul este o afecțiune periculoasă pentru oricine

O nouă analiză de la Asthma + Lung UK arată că numărul copiilor care ajung în spital din cauza astmului a crescut semnificativ în ultimul an. Organizația caritabilă sugerează că această creștere ar putea fi alimentată de interacțiuni mai frecvente după relaxarea restricțiilor legate de Covid-19, rezultând astfel o expunere mai mare la virusuri care cauzează răceli și gripe, ce sunt declanșatori comuni pentru crizele de astm. De asemenea, perturbațiile cauzate de pandemie ar fi putut însemna că copiii au ratat controalele de rutină esențiale pentru medicație și îngrijire.

Sarah Woolnough, CEO la Asthma + Lung UK, a declarat că semnele comune care ar putea indica riscul unui atac de astm la un copil includ tusea crescută, mai ales în timpul activităților, tusea persistentă noaptea și o senzație de strângere în piept.

„Majoritatea copiilor cu astm pot trata simptomele cu un inhalator de salvare (de obicei albastru) care ajută la deschiderea rapidă a căilor respiratorii, dar protecția pe termen lung poate fi asigurată doar de un inhalator preventive. Inhalatoarele preventive conțin doze mici de medicamente steroidiene care reduc inflamația și umflarea căilor respiratorii. Acest lucru scade riscul de simptome și atacuri de astm. Este esențial ca copiii să folosească inhalatoarele preventive în fiecare zi, conform prescripției” a spus specialistul.

Ea subliniază importanța conștientizării faptului că nu există un astm ușor. Oricine are această afecțiune poate ajunge să aibă un atac de astm potential amenințător pentru viață. Dacă un părinte este îngrijorat de respirația copilului său, indiferent dacă a fost sau nu diagnosticat cu astm, ar trebui să sune la medicul de familie sau la 112.

Polenul este cel care a stârnit criza severă de astm copilului de 8 ani. Acum are nevoie de îngrijire permanentă, în eventualitatea apariției unei alte crize.

Comentarii
  • Cel mai probabil e doar o alergie usoara dar pentru ca mama e isterica pentru ca tatal a parasit-o si nu e nimeni care s-o multumeasca sexual, ea face din tantar armasar ca sa obtina atentie si like-uri pe Instagram. Pe langa asta, la cat de urat e copilul, cel mai probabil asta l-a facut cu un babuin pakistanez. Femeile astea isterice care fac copii cu maimute africane si asiatice, apoi sunt parasite si raman singure cu plodul pe care-l terorizeaza ca are astm sau nu stiu ce alergie inventata ar trebui sa fie decazute din drepturile parintesti. Acesti copii au mai multe sanse sa devina oameni normali la orfelinat decat langa asemenea femei psihopate din cauza carora copiii ajung criminali, violatori, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`