Prima pagină » National » Podul de pe Autostrada Soarelui intră în reparații. Sensul către Constanța va fi închis până pe 1 mai

Podul de pe Autostrada Soarelui intră în reparații. Sensul către Constanța va fi închis până pe 1 mai

27 feb. 2024, 11:32,
BZI.ro, în National

Podul de pe Autostrada Soarelui intră în reparații. Începând de luni, 26 februarie, podul de la Drajna, de la kilometrul 101 de pe Autostrada Soarelui, intră în reparații, iar circulația va fi restricționată pe sensul de mers al A2. Sensul către Constanța va fi închis până pe 1 mai.

Podul de pe Autostrada Soarelui intră în reparații

Circulația rutieră va fi închisă pe Autostrada A2, pe sensul București – Constanța, pentru lucrările de reparații la pasajul peste calea ferată din zona localității Dragalina.

Pe o distanță de aproximativ un kilometru, mașinile vor fi deviate pe Calea 2, a anunțat CNAIR: „Începând de luni, 26.02.2024, circulația rutieră va fi închisă pe A2, sectorul cuprins între km 101+500 și km 102+200, Calea 1, București – Constanța, pentru executarea lucrărilor de reparații la pasajul situat la km. 101+862, peste CF din zona localității Dragalina, județul Călărași. Traficul rutier va fi deviat pe Calea 2, Constanța – București, unde circulația se va desfășura pe ambele sensuri.”

Ce se întâmplă cu Autostrada Moldovei A7

Autostrada Moldovei va pleaca de la Ploiești și va ajunge la Siret. Din cei 437 de kilometri, până în prezent, au fost dați în trafic 16 kilometri și se lucrează pe tronsoanele Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău, Bacău-Pașcani, cu termene de finalizare 2024 și 2025.

Tronsonul Pașcani-Suceava abia a primit avizul pentru Studiul de Fezabilitate. Autostrada Pașcani – Suceava va fi împărțită în două loturi, care vor fi licitate independent: Lotul 1 (33 km) – Nodul rutier Roșcani, cu descărcare în DJ 208C și Lotul 2 (28, 97 km) – Nodul Rutier care va asigura conexiunea cu Aeroportul Suceava și accesul în DN29. Pe traseu vor fi construite inclusiv 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, 8 parcări, 2 Centre de Întreținere și Coordonare, 5 noduri rutiere: Tătăruși – Heci (DJ208F), Dolhasca (DJ208I), Roșcani (DJ208C), Dumbrăveni (DJ208B), Aeroport Suceava (cu drum de acces în DN29).

Autostrada Moldovei A7 este unul dintre cele mai ample proiecte de infrastructură din țara noastră. Aceasta conține primul nod turbion din România, construit la intersecția cu A8. Construcția va avea 12 pasaje și o lungime cumulată a bretelelor de aproximativ 15 kilometri. Nodul de tip turbion este situat la intersecția autostrăzilor A7 și A8. Conform proiectului pentru Autostrada Moldovei, acesta a fost construit în zona Sodomeni – Pașcani, județul Iași.

„În acest moment, nodul de tip turbion de la Pașcani este o investiție unică în România, construit cu o viteză de proiectare de 80 km/h, la o rază minimă a bretelelor de 400 de m. Acesta va fi compus din nu mai puțin de 12 pasaje rutiere și va avea o lungime cumulată a bretelelor de 15 km.”, arată DRDP Iași.

Autostrada Moldovei este un ,,vis” greu de îndeplinit. Lucrările nu vor fi gata la timp, deși Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estimează că anul acesta vor fi finalizate șase sau chiar șapte din cele 13 loturi din Autostrada Moldovei A7 aflate în execuție. Estimarea vine în urma unor discuții cu constructorii de autostrăzi.

Circulația rutieră va fi închisă pe Autostrada A2, pe sensul București – Constanța. Pe o distanță de aproximativ un kilometru mașinile vor fi deviate pe una din benzile celuilalt sens, Constanța-București, a anunțat Compania de Drumuri. Autostrada A2, denumită și Autostrada Soarelui, este o autostradă din România care leagă capitala București de Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *