Prima pagină » Actualitate » PNL va merge la Cotroceni cu o majoritate parlamentară, dar fără propunere de premier! Ce spune despre viitoare propunere de premier și care va fi viitoarea majoritate – SURSE
PNL va merge la Cotroceni cu o majoritate parlamentară, dar fără propunere de premier! Ce spune despre viitoare propunere de premier și care va fi viitoarea majoritate - SURSE

PNL va merge la Cotroceni cu o majoritate parlamentară, dar fără propunere de premier! Ce spune despre viitoare propunere de premier și care va fi viitoarea majoritate – SURSE

02 nov. 2021, 20:09,
în Actualitate

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă, vicepreședinte al partidului, a declarat marți la Antena 3 că liberalii nu vor propune un nume de premier la consultările de la Cotroceni, ci se vor prezenta cu o majoritate parlamentară. Afirmațiile lui Falcă vin în timpul ședinței BPN PNL de la Parlament, la care Falcă a asistat.

„Nu mergem cu un nume, încercam să mergem cu o majoritate la Cotroceni, după negocierile cu USR şi PSD. Deja doi premieri desemnaţi nu au reuşit să formeze o majoritate, astfel că vom face o majoritate cu PSD sau USR şi i-o vom prezenta Preşedintelui şi acolo (la Cotroceni) se va stabili persoana care va conduce acest guvern”, a declarat Falcă.
Întrebat dacă premierul va fi de la PNL, el a răspuns: ‘Nu ştim ce decizie va lua preşedintele, important este să avem majoritatea şi apoi vedem”.

Prim-vicepreședintele PNL, Gheorghe Flutur, le-a spus colegilor săi din conducerea partidului, marți, la ședința din Parlament pe tema formării viitorului Guvern, că liberalii trebuie „să aleagă răul cel mai mic”, spun surse din partid. PNL vrea să intre la guvernare cu PSD sau cu USR.

– Rareș Bogdan: „PNRR este o prioritate. PNL a ales o conducere. Să vedem ce putem să dăm cetățeanului român de aici. Nu s-a discutat cu PSD de ministere și portofolii. Trebuie să rămânem la guvernare”

-Alina Gorghiu, către Motreanu: „Avem un stil fantastic să ne devorăm liderii”

– Gheorghe Flutur: „Trebuie să ieșim cu un mesaj unitar, apelul meu e să fim uniți. Înțeleg că vrem să rămânem la guvernare, vrem și premierul. Trebuie să vedem care e răul cel mai mic. Dacă ieșim de aici uniți, vom da forță echipei. Trebuie să avem o comunicare zilnică cu Klaus Iohannis”

Filialele PNL din Alba, Sibiu și Cluj ar vrea Guvern cu PSD, în timp ce Bucureștiul, Dâmbovița, Satu Mare și Teleorman ar vrea cu USR, mai spun sursele citate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *