Prima pagină » Actualitate » PNL ar putea renunţa la Florin Cîțu pentru propunerea de premier al României! Lucian Bode ar urma să fie propus- SURSE
PNL ar putea renunţa la Florin Cîțu pentru propunerea de premier al României! Lucian Bode ar urma să fie propus- SURSE

PNL ar putea renunţa la Florin Cîțu pentru propunerea de premier al României! Lucian Bode ar urma să fie propus- SURSE

15 oct. 2021, 11:14,
BZI.ro, în Actualitate

Cei din PNL par să dorească să renunţe la propunerea în persoana lui Florin Cîțu pentru funcţia de premier a României. Pe lista liberalilor, care se întâlnesc astăzi într-o şedinţă, se regăsesc Dan Vîlceanu sau Lucian Bode.

Informaţiile sunt venite pe surse politice care consideră că, dacă liberalii renunţa la Florin Cîțu, Dacian Ciolos trebuie să renunţe la mandatul de premier desemnat.

 

PNL ar putea renunța la propunerea de premier în persoana lui Florin Cîțu

Conform surselor citate, mai multe persoane din PNL sunt de acord ca să renunțe la propunerea de premier în persoana lui Florin Cîțu. Așadar, dacă acest lucru se v-a întâmpla, atunci cei din USR ar putea renunța la propunerea de premier în persoana lui Dacian Cioloș Decizia vine în contextul în care precedentele negocieri, dintre PNL, USR și UDMR au eșuat, liberalii solicitându-le celor de la USR să negocieze cu partidele cu care au votat moțiunea de cenzură, PSD și AUR.

Liberalii se reunesc în şedinţa Biroului Executiv, de la ora 11.00, însă discuţii au fost şi joi seara între membrii conducerii partidului.

Lucian Bode sau Dan Vîlceanu ar putea fi propunerile pentru premier din partea PNL

Pe de altă parte, aceleași surse susțin că, în cărți pentru propunerea de premier din partea PNL se află Dan Vîlceanu, ministrul demis al Finanțelor sau Lucian Bode, ministrul demis al Internelor. Ambele variante sunt destul de incerte mai ales că Dan Vîlceanu a fost acuzat în repetate rânduri de conexiunile pe care le are cu PSD.

Florin Cîtu este propunerea PNL şi nu înţeleg propunerea celor de la USR de a destabiliza. Susţinerea se vede în Parlament. Şi noi am crezut că domnul Ciolos are susţinere, având în vedere că a dat jos un Guvern. Acest lucru, cu susţinerea, se poate vedea doar în Parlament. a declarat Dan Vîlceanu la intrarea în ședința din PNL.

Negocierile dintre PNL și USR bat pasul pe loc

După ce Dacian Cioloș a fost desemnat ca fiind propunerea de premier, șeful USR a declarat că va demara negocierile cu cei din PNL și UDMR. Totuși, după doar o oră de negocieri, acestea au eșuat. Nicio formațiune politică nu a ajuns la o înțelegere, iar liberalii i-au îndemnat pe USR-iști să poarte negocieri cu cei din PSD și AUR.

„Nu este în intenţia noastră de a negocia o majoritate cu PSD şi AUR, am spus lucrul acesta foarte clar. Nu avem compatibilităţi politice. Noi ne asumăm aici nişte măsuri de guvernare care cred că nu sunt compatibile cu felul în care PSD şi AUR văd lucrurile. Am spus lucrul acesta de la început. Intenţia noastră este să discutăm cu partenerii din coaliţie şi să refacem această majoritate. Ne-am asumat această responsabilitate şi vom avea o primă discuţie să vedem cum se poziţionează, dincolo de declaraţii publice”, a afirmat, marţi, preşedintele USR, Dacian Cioloş, care, potrivit Constituţiei, are 10 zile pentru a se prezenta în faţa Parlamentului ca să ceară votul de încredere asupra programului şi întregii liste a Guvernului.

În replică, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR a declarat faptul că ia în considerare un Guvern minoritar cu susținere din Parlamentul României:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *