Prima pagină » Local » Plouă în pasajul din Piaţa Unirii. Acesta este rezultatul lucrărilor de proastă calitate făcute de Conest SA – FOTO, VIDEO

Plouă în pasajul din Piaţa Unirii. Acesta este rezultatul lucrărilor de proastă calitate făcute de Conest SA – FOTO, VIDEO

27 mai 2021, 12:47,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Joi, 27 mai 2021, problemele nu au întârziat să apară în urma ploilor abundente din municipiul Iaşi. Astfel, ieşenii care s-au deplasat prin pasajul din Piaţa Unirii au fost nevoiţi să ocolească bălţile formate.

Lucrările făcute de muncitori arată calitatea îndoielnică şi lipsa interesului manifestat de responsabilii firmei Conest SA. Tavanul are crăpături prin care se preling șiroare de apă. Iluminatul, de asemenea, este stricat, multe dintre becuri fiind sparte sau nefuncţionale.

Și în pasajul „Sfânta Vineri” reabilitat de firma Conest SA, deținută de Viorel Cozma, se infiltrează apă

O nouă gafă marca Conest SA! În pasajul „Sfânta Vineri” reabilitat de firma deţinută de Viorel Cozma se infiltrează apa. Trecătorii au observat picături căzând din tavan și ajungând pe scările care dau spre strada Sfântul Lazăr, în zona din apropierea Judecătoriei din Municipiul Iaşi.

Pasajul are deja o vechime de 9 ani. A fost inaugurat în anul 2012. De-a lungul timpului, au mai fost întâmpinate probleme de acest fel, dar și cu funcționarea scărilor rulante. Inaugurat în mandatul fostului edil Gheorghe Nichita, pasajul care face legătura între Hala Centrală şi Judecătorie a ajuns să se dezintegreze.

Pasajul a fost cârpit de mai multe ori din cauza infiltrațiilor de apă, lambriul de deasupra scărilor cedează pe zi ce trece, iar mizeria este la ea acasă.

Pasajul are o suprafaţă construită de 1.827 metri pătraţi, 491 mp de vestigii şi 448 mp de spaţii comerciale. Lucrările au costat în total 21.7 milioane lei. Iar lucrările de reabilitare făcute de Conest SA, firma lui Viorel Cozma, au costat 3.500.000 Euro, bani din bugetul statului și bugetul local.

Scările rulante de la Hala Centrală sunt doar de decor

O nouă problemă, cu care s-au confruntat ieşenii de vârsta a treia, iese la iveală. Este vorba despre scările rulante din pasajul de la Hala Centrală. Acestea par să se fi transformat în elemente de decor. Mulţi pensionari cu probleme de mobilitate ce tranzitează zona sunt nevoiţi, astfel, să treacă prin chinul de a se deplasa pe scările fixe.

„Bilă neagră pentru Primăria Iaşi! Edilii noştri, ocupaţi fiind cu atâtea sărbători, festivaluri ale berii şi crâşme zburătoare au uitat cu desăvârşire de nevoile cetăţenilor! Scările rulante care dau spre Hala Centrală zac înţepenite de luni de zile, iar bieţii pensionari cara sacose escaladând cu greu scările fixe. Mulţi au sunat la primărie dar au fost trataţi cu indiferenţă că deh, nu-i an electoral! Aş mai scrie câte ceva despre trotuarele pline de gropi, dalele smulse şi cetăţenii care îşi rup picioarele şi mâinile făcând echilibristica printre acestea, dar nu vreau să-mi stric bună dispoziţie!”, a scris o ieşeancă pe o reţea de socializare, în urmă cu mai mulți ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024