Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ploșnițe de pat forum. Exterminarea acestora folosind diferite metode tradiționale

Ploșnițe de pat forum. Exterminarea acestora folosind diferite metode tradiționale

18 nov. 2022, 12:00,
în Stiri si curiozitati

Multe gospodine doresc să scape de ploșnițe de pat căutând remedii pe forum. Casa unei persoane este un habitat ideal pentru gândacii de pat. Au tot ce le trebuie pentru un mediu de viață confortabil, temperatură, hrană și o mulțime de ascunzători pentru a se înmulți. Deoarece gândacii de pat sunt insecte care sug sânge, oamenii îi consideră o adevărată pacoste.

Primele semne ale gândacilor de pat sunt urme de mușcături roșii și umflate pe piele, care apar dimineața după culcare și mici pete de sânge pe pat. În același timp, apar pete negre pe mobilă și pe tapet, acestea sunt reziduuri ale activității insectelor. Uneori, în casă se simte un miros acru neobișnuit, asemănător cu fermentarea fructelor de pădure. Gândacii de pat pot invada un apartament în orice moment al anului. Cu toate acestea, condițiile neigienice nu sunt cauza. Gândacii de pat trăiesc în apartamentele foarte curate și bine întreținute, au nevoie de căldură și de hrană. Gândacii de pat vin din afara casei. Puteți aduce larvele sau ouăle în casă pe tălpile pantofilor de stradă sau aducându-le cu dvs. de la magazin.

mai multe plosnite pe un pat

Cele mai convenabile și mai eficiente dintre ele, potrivit majorității gospodinelor, sunt spray-urile și aerosolii

Ploșnițe de pat forum. Tratamentul termic pentru a ucide insectele

Cine a avut vreodată de-a face cu gândaci de pat știe că aceștia sunt greu de eradicat, deoarece sunt foarte tenace și se înmulțesc foarte repede. În plus, se ascund în timpul zilei și nu sunt ușor de găsit. Cu toate acestea, există modalități de a face față gândacilor de pat. Puteți scăpa de ele acasă, folosind tratamentul termic, folclor și substanțe chimice de uz casnic.

Temperaturile cuprinse între 20 și 30°C sunt confortabile pentru ca insectele de pat să trăiască și să se înmulțească. Acest lucru explică de ce gândacii de pat trăiesc atât de bine în apartamentele oamenilor. Gândacii de pat se simt bine la temperaturi cuprinse între 20°C și +50°C. Temperaturile sub -20°C și peste +50°C nu sunt favorabile pentru ploșnițele de pat, iar aceștia pot fi controlați.

o plosnita pe un covor

O temperatură de peste 50°C va ucide gândacii de pat

Congelarea a fost folosită de ani de zile împotriva gândacilor de pat. Pentru a o utiliza corect, trebuie să știți cum reacționează insecta la schimbările de temperatură ambientală. La -10°C, gândacii de pat intră în anabioză sau hibernare și pot rămâne acolo până la 1,5 ani fără a avea nevoie să se hrănească. La -15°C, gândacii vor supraviețui frigului timp de trei zile, după care vor muri. O scădere sub -20°C va ucide un gândac de pat în câteva ore.

Congelarea ajută la uciderea gândacilor de pat. Dar este necesară răcirea camerei timp de trei zile consecutive, cu condiția ca temperatura să nu depășească -15°C în acest interval. De asemenea, această temperatură nu va fi suficientă pentru a ucide larvele. Această metodă de exterminare a gândacilor de pat este posibilă, dar numai în timpul iernii, când temperaturile sunt scăzute.

Cum poți să scapi de dăunători folosind metoda arderii. Ce substanțe toxice să folosești

O temperatură de peste 50°C va ucide gândacii de pat și larvele acestora în câteva minute. Strângeți toate lenjeriile de pat, hainele și jucăriile copiilor, puneți-le în mașina de spălat și treceți-le printr-un ciclu de 90°C. În cazul rufelor care nu pot fi spălate, se curăță bine cu fierul de călcat, acordând atenție la fiecare centimetru din ele. Mobila tapițată poate fi tratată în același mod, cu un tratament cu aburi temeinic.

o plosnita pe un covor

Temperaturile cuprinse între 20 și 30°C sunt confortabile pentru ca insectele de pat să trăiască

Dacă aveți un fier de călcat cu aburi sau un aparat de curățat cu aburi special, acestea pot fi folosite pe pereți și podele. Este posibilă exterminarea gândacilor de pat la temperaturi ridicate, dar, în practică, această metodă este incomodă. Pentru a fi eficient, este necesar să se absoarbă fiecare centimetru al camerei, inclusiv pereții, podelele, ceea ce nu este practic. Tratamentele parțiale, cum ar fi spălarea textilelor și aburirea mobilierului tapițat, nu vor avea efect în cazul infestărilor puternice.

Exterminarea de ploșnițe de pat cu substanțe chimice este cea mai comună metodă găsită pe forum. Pe piața, produsele chimice de uz casnic se prezintă sub diferite forme, aerosoli, pulberi, capcane și geluri. Cele mai convenabile și mai eficiente dintre ele, potrivit majorității gospodinelor, sunt spray-urile și aerosolii, deoarece permeabilitatea lor este mai mare decât alte produse. Luați în considerare și analizați insecticidele de uz casnic de la diferiți producători.

mai multe plosnite pe un pat

Congelarea ajută la uciderea gândacilor de pat

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Construcția istorică de la granița României care unește destine. Lucrările încep sâmbătă
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Preferatul lui Gigi Becali poate rata turul 2 al alegerilor! Cine este favorit în turul 1 și cum arată cotele pentru finala prezidențială de pe 18 mai
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 aprilie 2025
25 aprilie 2025