Prima pagină » International » Ploaie de rachete la Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina – VIDEO
Ploaie de rachete la Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina - VIDEO

Ploaie de rachete la Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina – VIDEO

24 feb. 2022, 22:57,
BZI.ro, în International

Locuitorii din Harkov au fugit la metrou de teama bombardamentelor. Imagini video au apărut pe internet cum se înghesuie în galeriile de metrou.

Ministrul ucrainean al Sănătății, Oleh Lyashko, a declarat că 57 de persoane au fost ucise și 169 rănite joi, după ce Rusia a lansat o invazie la scară largă în Ucraina, anunță Reuters.

Separat, ministrul adjunct al apărării a raportat că bombardamentele intense ale forțelor rusești continuă în regiunea estică Donețk.

Bilanțul dezastrelor provocate astăzi de ruși

Generalul rus menţionase în ultima sa intervenţie distrugerea a 74 de instalaţii terestre ale infrastructurii militare ucrainene, inclusiv 11 aerodromuri, trei posturi de comandă, o bază navală, 18 staţii radar şi sisteme de apărare antirachetă S-300 şi Buk-M1, precum şi a unui elicopter de atac şi a patru drone turceşti Bayraktar.

Lovituri în profunzime asupra infrastructurii militare ucrainene au atins capitala Kiev, oraşul Kramatorsk (din est), unde se află cartierul general al armatei ucrainene, Harkov, al doilea oraş al ţării, oraşul Odesa de pe ţărmul Mării Negre şi Mariupol, oraşul cel mai apropiat de zona frontului din Donbas, estul separatist prorus al Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *