Prima pagină » Magazin » Plita pe gaz – Funcții, criterii și informații utile înainte de achiziție  
Plita pe gaz – Funcții, criterii și informații utile înainte de achiziție  

Plita pe gaz – Funcții, criterii și informații utile înainte de achiziție  

28 iul. 2023, 10:55, 1 ,
în Magazin

Dacă sunteți pasionat de culinar, înseamnă că vă doriți o bucătărie utilată cât mai modern, nu-i așa? Ei bine, printre cele mai folositoare utilități dintr-o gospodărie se numără și plitele pe gaz. Dacă vreți să vă modernizați locuința și sunteți în căutare de o astfel de plită, în rândurile ce urmează vă vom prezenta câteva funcții ale sale, criterii de care să țineți cont înainte de achiziție, dar și vă vom sfătui în materie de vase și ustensile potrivite. Rămâneți cu noi pentru a putea alege cea mai potrivită plită pentru familia dumneavoastră. Să începem!

Plitele pe gaz vin atât în pachet individual, cât și la set cu cuptoarele electrice incorporabile. În mediul online veți găsi o mulțime de astfel de seturi ce nu numai că sunt avantajoase ca buget, ci vă vor ajuta și să gătiți mai rapid. Plitele care sunt alimentate cu gaz sunt cea mai bună alegere pentru bucătăria dumneavoastră. De ce susținem acest lucru? Pentru că ele vin cu funcții uimitoare precum:

  • Distribuirea căldurii: asigură distribuirea uniformă a focului sub vase datorită flăcării perfect rotunde.
  • Temperatură precisă: majoritatea plitelor pe inducție necesită un timp de încălzire înainte de folosire. Pe când la cele pe gaz, nu va trebui să așteptați. Doar folosiți butonul adecvat și aprindeți focul. Veți găti preparate gustoase în timp record.
  • Nu necesită curent: aceste plite nu sunt alimentate de curent, precum modelul cu inducție, amintit mai sus. Pe varianta de încălzire cu gaz vă veți putea baza oricând.
  • Sistem de alarmă și temporizator: plitele cu alimentare pe gaz sunt inteligente și dispun de un sistem de alarmă în caz că uitați focul aprins. De asemenea, dacă vă doriți să țineți pe aragaz un fel principal pentru o perioadă fixă de timp, setați temporizatorul conform instrucțiunilor.

Acum că ați aflat care sunt funcțiile principale ale plitelor pe gaz, haideți să vă prezentăm și criteriile de care trebuie să țineți cont înainte de achiziție.

Înainte de achiziția unei plite, este important să luați în considerare următoarele:

  • Dimensiunea: acest tip de plite pot avea între 30 cm și 90 cm lățime. În funcție de spațiul de care dispuneți în bucătărie, faceți măsurătorile corespunzătoare și cumpărați o plită ce se va încadra la perfecție.
  • Arzătoarele: plitele pot veni cu patru sau cinci arzătoare. Cele mai recomandate sunt cele cu cinci, cum era de așteptat, fiindcă vă vor oferi un spațiu mai mare de gătit. Veți putea prepara simultan și felul principal, și garnitura, fără a sta cu stresul că vasele se vor ciocni între ele.
  • Finisajul: plitele alimentate cu gaz au un finisaj de excepție. Sunt aparate la modă ce oferă un look elegant oricărei bucătării. Puteți alege între modele cu finisaj de sticlă sau ceramică, fapt ce va ajuta și la curățarea mai rapidă a acestora. Culorile nu sunt diverse, anume negru, gri, alb sau crem, însă cu o astfel de plită veți reuși să aveți un design interior complet.
  • Dish-washer safe: înainte de achiziție, faceți puțin research în mediul online pentru a găsi modelul perfect de plită cu grilaje ce se pot spăla la mașina de spălat vase. Ce poate fi mai simplu decât să înmuiați grilajele în apă cu săpun și apoi să le puneți în mașină? După spălare, veți avea o plită cu aspect nou-nouț.

Iată că ați aflat și criteriile care vă vor ajuta să alegeți cea mai bună plită pentru stilul dumneavoastră de gătit. Înainte de încheiere, vrem să vă dăm câteva sfaturi și în materie de ustensile și vase adecvate acestor aparate.

Ați căutat online și ați găsit modelul perfect, iar acum vă întrebați oare ce vase să folosiți pe o plită pe gaz? Stați fără griji. Vă sărim în ajutor cu următoarele:

  • Cele mai potrivite vase pentru aceste plite sunt cele confecționate din email, metal, fontă, și aluminiu. Aceste materiale încălzesc suficient ingredientele din interior, pentru a creea mâncăruri care mai de care mai speciale.
  • Nu folosiți niciodată vase din sticlă sau ceramică. Din cauza temperaturilor ridicate, există riscul ca acestea să se spargă.
  • Cât despre ustensile, cele mai adecvate sunt cele de lemn sau aluminiu.

Am ajuns la final și sperăm că articolul nostru v-a oferit toate informațiile de care aveați nevoie. Acum nu vă mai rămâne decât să cumpărați produsul favorit și să vă bucurați de mâncăruri delicioase! Happy cooking!

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine e primul director de la stat cu venituri uriașe care își reduce drastic salariul lunar
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Care este motivul pentru care Claudiu Gherguț a refuzat un salariu lunar de 12.000 de euro. Unde i s-a propus să gătească
Playtech.ro
Maria Mihalache, cea mai rapidă sportivă din România, dar şi cea mai frumoasă! Sacrificiile făcute pentru sport
observatornews.ro
Dragoş Anastasiu, despre directorii din companii de stat "blindaţi" cu contracte. "Problema nu e salariul"
Playsport.ro
Bolojan schimbă harta României. Comasarea primăriilor din țară și reducerea...
Evz.ro
Mica Deltă din Ardeal, sursa unei legende terifiante. Lacul fără fund, poartă spre alt tărâm?
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Înțelegerea făcută de Donald Trump aruncă lumea în aer
Playtech.ro
Lidl scade preţurile cu 40%. Produsele pentru care românii vor sta la coadă sâmbătă, 12 iulie
Dailybusiness.ro
Adolescenții români care învață să fie responsabili și se angajează pe timpul verii. Ce vor să-și cumpere cu banii câștigați
RomaniaTV
Casa de vacanță a lui Cristi Borcea, de la Sinaia, distrusă de furtuna APOCALIPTICĂ. Curtea arată ca după bombardamente: Șapte pomi ai pe casă, ca să știi
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI, dată de Dana Rogoz. Anunțul vine la o zi după ce Andreea Marin a anunțat despărțirea de iubit. Dana și soțul ei s-au căsătorit acum 13 ani
redactia.ro
Cine este Smărăndița, noua șefă de la Guvern. Tânăra a fost numită de Ilie Bolojan într-o funcție de conducere
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare
Comentarii
  • Food porn. Gazul e mai scumpe decat mancare. Cand vreau sa ma sparg in figuri, mananc cirese cu motorul pornit 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 iulie 2025
12 iulie 2025