Prima pagină » Titlurile zilei » Pleașcă de sute de mii de lei, dată pe sub mână direct din Primăria Iași! Ștefan Bodoga primește totul servit de la omul de legătură

Pleașcă de sute de mii de lei, dată pe sub mână direct din Primăria Iași! Ștefan Bodoga primește totul servit de la omul de legătură

21 oct. 2022, 02:00, 3 ,
Adnana Gafton, în Titlurile zilei

Un proiect al CL Iași prevede alocarea de fonduri de la bugetul local pentru reabilitarea instituțiilor de învățământ din municipiul Iași. Contractele au fost oferite anumitor firme direct de persoana responsabilă din primărie. În total, au fost întocmite 42 de caiete de sarcini, acestea fiind livrate instituțiilor de învățământ. Ștefan Bodoga este unul dintre cei care au prins marele pot, primind totul servit și încasând mai multe contracte în valoare de 150.000 de lei

Cei din conducerea Primăriei Iași împreună cu persoanele responsabile se zbat pentru obținerea de fonduri și implementarea proiectelor ce vizează dezvoltarea orașului, creșterea și stabilizarea mediului economic, dezvoltarea infrastructurii, precum și susținerea comunității. Interesul personal primează de foarte multe ori. Cei responsabili de implementarea corectă a proiectelor își urmăresc interesele personale și pe cele ale acoliților. Proiectele ajung în mâinile cui nu trebuie, banii se împart, iar în final comunitatea este cea care suferă.

 cladire primaria Iasi

Firmele ce au primit contracte servite au încasat câte 150.000 de lei

Contractele pentru reabilitarea școlilor sunt livrate de un om important din Primăria Iași

colaj foto drum si persoana la costum

Stefan Bodoga nu este singurul ce a primit contracte livrate direct din primărie

Un proiect al Consiliului Local (CL) Iași prevede reabilitarea instituțiilor de învățământ de pe raza municipiului Iași. Grădinițele, școlile generale și liceele vor beneficia de fonduri de la bugetul local pentru reabilitare.

Prima fază în implementarea unui proiect de reabilitare este întocmirea caietului de sarcini. Acesta prevede specificații tehnice și documentația de atribuire în vederea participării la procedura de achiziție directă pentru atribuirea contractului de servicii de expertizare tehnică și proiectare (DALI).

Caietul de sarcini se întocmește de către unitatea beneficiară. În cazul a 42 de instituții de învățământ din municipiul Iași, acestea au fost servite direct de un angajat al Primăriei Iași. Toate cele 42 de caiete de sarcini au fost semnate și stampilate cu ștampila numărul 3 a primăriei.

Dintre cele 42 de instituții cărora li s-a comandat cu cine să lucreze, o parte au refuzat situația dată. Aceștia au apelat la serviciile de consultanță în achiziții ale unei firme din Iași și au ajuns să plătească mai puțin de jumătate din sumă, adică 66.000 de lei. Ceilalți șefi de instituții de învățământ, sub îndemnul „binevoitorului“ din primărie, au plătit aproximativ 150.000 de lei.

Ștefan Bodoga a beneficiat de câteva astfel de contracte cu firma pe care o manageriază. Toate le-a primit servite de la persoana de contact din primărie.

 doua persoane stau de vorba in fata unui geam

Persoana de contact din primărie a dirijat obținerea contractelor

Ștefan Bodoga a mers la sigur în obținerea contractelor cu instituțiile de învățământ

o persoana arata cu degetul iar o alta semneaza un contract pe o masa

În cazul a 42 instituții de învățământ din Iași, contractele au fost servite direct de un angajat al primăriei Iași

Ștefan Bodoga este manager la 3B Construction Project S.R.L. și un cunoscut om de afaceri în Iași. În anul 2021, acesta a încheiat cu municipalitatea un contract pentru proiectarea a 14 străzi . Valoarea totală a contractului a fost de 139.942,32 lei, fără TVA. Contractul a fost semnat cu primăria Municipiului Iași tot în anul 2021, iar câteva străzi importante din două cartiere vor urma să fie reabilitate în totalitate după terminarea etapei de proiectare.

Contactat telefonic de reporterii BZI, acesta a refuzat să ofere orice fel de detalii privind obținerea contractelor cu instituțiile de învățământ din Iași.

„Nu vreau să comentez legat de acest subiect“, s-a limitat să spună Ștefan Bodoga.

Firma pe care o deține acesta, 3B Construction Project S.R.L, a fost înființată în anul 2017. Cifrele de afaceri înregistrate în toți anii de activitate sunt impresionante. În anul 2020 a avut o cifră de afaceri de 1.876.517 de lei, iar în 2021 a înregistrat 3.332.651 de lei. Impresionanta cifră de afaceri a fost realizată cu doar 4 sau 5 angajați. Compania lui Ștefan Bodoga este pe locul 3 în Top Profit România Microîntreprinderi privind activitățile de inginerie și consultanță tehnică.

Stefan Bodoga nu este singurul ce a primit contracte livrate direct din primărie. Omul de legătură din Primăria Municipiului Iași a mai servit astfel de contracte și altor firme apropiate acestuia, care „cotizează“ pentru fiecare pleașcă primită.

Comentarii
  • Chirica, ăștia fac golănii cu tine sau pe la spatele tău?

  • Din cei 42 care au primit „instrucțiuni” sigur sunt multi care au pus botul.
    Vai și amar de cei care au semnat contracte cu acești oameni pe sume uriașe.
    Pregătiti-va de dat explicații :)))

  • Cica in SJ este si unul cu nume de ciubuta care e combinat cu personajul si ameninta directori sa faca ceea ce li se spune si sa nu ia decizii de capul lor.Aloo, ISJ se aude?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *