Prima pagină » Culinar » Platouri pentru masa de Revelion. Surprinde-i pe invitați cu niște aperitive gustoase și spectaculoase

Platouri pentru masa de Revelion. Surprinde-i pe invitați cu niște aperitive gustoase și spectaculoase

05 dec. 2023, 13:09,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe musafiri cu niște platouri pentru masa de Revelion, iată câteva rețete delicioase și la îndemâna oricui. Pentru noaptea dintre ani, gospodinele pregătesc adevărate delicii culinare. Surprinde-i pe invitați cu niște aperitive gustoase și spectaculoase.

Platouri pentru masa de Revelion

Când vine vorba de preparatele culinare pentru Revelion, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Ideale în zilele festive sunt aperitivele. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pe lista aperitivelor savuroase se află ouăle umplute cu brânză și ornate cu pătrunjel, cârnăciorii înveliți în bacon la cuptor, ciupercile umplute cu parmezan, rulourile cu somon și cremă de brânză.

Pentru iubitorii de aperitive rafinate și cu un aspect deosebit putem pregăti și niște frigărui cu piept de pui, un foietaj cu măsline și lapte, brioșe cu carne, brânză, ceapă și roșii sau niște rulouri cu carne, spanac și brânză.

Aperitivele pentru masa de Revelion arată spectaculos, sunt incredibil de gustoase și sunt ușor de pregătit acasă. Cu ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație, la final vom obține adevărate delicii.

De la masa de Revelion nu trebuie să lipsească dulciurile fragede și aromate de casă. Fursecurile, biscuiții aromați, prăjiturile și plăcintele sunt adorate de mulți dintre noi și perfecte de servit la zi specială.

Rețete delicioase pe placul tuturor

Un aperitiv perfect pentru masa de Revelion este cel cu frigărui cu piept de pui.  Pentru acesta vom avea nevoie de 4 bucăți de piept de pui dezosat și tăiat cubulețe, 450 g de bacon feliat și 100 g de sos barbecue.

Se taie pieptul de pui cubulețe și se învelește fiecare bucățică în câte o felie de bacon apoi se prinde cu o scobitoare sau cu un bețișor de frigărui și se cufundă în sosul barbecue.Când sunt gata, se pun frigăruile la cuptor timp de 20 de minute, apoi se scoate tava, se mai toarnă sos barbecue peste carne și se mai lasă la cuptor câteva minute.

Un alt aperitiv savuros este cel din rulouri cu somon și cremă de brânză. Pentru rulouri vom avea nevoie de 1 pachet de cremă de brânză, 1 lingură de mărar proaspăt tocat, 4 foi de tortilla, un somon afumat, frunze de spanac și ardei gras roșu.

Se amestecă mărarul cu crema de brânză apoi se pune câte o linguriță din compoziție pe fiecare tortilla apoi câte o bucățică de somon. Se acoperă cu frunze de spanac și felii subțiri de ardei roșu. Se rulează foile de tortilla și se învelesc în folie alimentară. Se lasă rulourile la frigider timp de câteva ore apoi se așază pe platouri pentru servire. Pentru cei pretențioși, ideale sunt niște brioșe cu carne, brânză și ceapă. Acestea au un aspect deosebit, sunt pufoase și gustoase. Brioșele pot fi făcute și ca desert, cu ciocolată, cu fructe uscate sau simple, cu lapte.

Rețetele de aperitive pentru masa de Revelion sunt gustoase, rafinate și ușor de pregătit. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține adevărate delicii culinare. Aperitivele pot fi făcute cu carne sau cu legume, în funcție de preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *