Prima pagină » Culinar » Platouri aperitive simple. Reguli și idei pentru asamblare
Platouri aperitive simple. Reguli și idei pentru asamblare

Platouri aperitive simple. Reguli și idei pentru asamblare

11 sept. 2023, 16:07,
în Culinar

Platourile cu mezeluri sunt o variantă rapidă și de efect pentru gazdele primitoare, și totodată, foarte apreciate de către oaspeți. În timp ce mezelurile reprezintă de obicei punctul central, aceste platouri aperitive simple merg dincolo de salam și prosciutto, oferind o diversitate de brânzeturi, biscuiți, produse tartinabile și fructe.

Acestea sunt populare și datorită flexibilității pe care ne-o oferă, lasându-ne să ajustăm ingredientele și porțiile în funcție de preferințe și de numărul de oaspeți. Puteți chiar să le legați de o anumită temă, cum ar fi o culoare, o regiune geografică sau un anotimp. Dar poate că motivul principal pentru care sunt atât de îndrăgite la întâlnirile sociale este faptul că ai nevoie de zero abilități culinare pentru a le asambla.
Acestea fiind spuse, există totuși o artă în a face un platou să arate la fel de impresionant precum cele pe care le-ați văzut pe Instagram sau Pinterest. În cazul în care ai nevoie de inspirație, iată câteva idei.

Reguli pentru asamblare platouri aperitive simple

Crezi sau nu, nu trebuie să ai valențe artistice pentru a crea un platou de efect (deși cu siguranță nu strică). Este un proces destul de ethnic, care este la fel de simplu ca împărțirea ingredientelor pe categorii, iar apoi alegerea produselor complementare pentru fiecare. În primul rând, să ne punem în ordine proporțiile. Împărțiți mental tabla în 4, rezervând sferturi egale pentru cărnuri, brânzeturi, biscuiți sau pâine și nuci, fructe sau orice credeți că s-ar potrivi bine cu restul platoului.
Alegeți carne moale, pre-tăiată (cum ar fi prosciutto sau jamón Ibérico) și câteva mezeluri mai tari care necesită tăiere (cum ar fi salamul italian). Puneți brânzeturile mai tari, cum este cheddar sau manchego, alături de mezelurile tari. Adăugați cel puțîn o brânză tartinabilă (cum ar fi chèvre) sau o pasta tartinabilă (cum ar fi tzatziki sau hummus) cu un cuțit sau o lingură mică. Aruncați și câteva gustări complementare, cum ar fi biscuiți, dulceață, pâine, murături, fructe, fagure de miere și orice altceva doriți.

Nu există o regulă de organizare atunci când vine vorba de a face un platou. Tot ce trebuie să rețineți este că mezelurile, brânzeturile și snacksurile ar trebui să fie accesibile din toate sau din majoritatea unghiurilor tablei. Ajută să împărțiți ingredientele feliate pe întreaga suprafață a platoului, iar după să introduceți printre goluri sau în colțuri gem, măsline, murături și orice altceva doriți. Decorați-l cât mai frumos. Dincolo de a-l servi pe un fund de lemn drăguț sau pe o masă de tăiat din marmură, luați în considerare și alte elemente decorative. Etichetele minuscule sunt drăguțe și utile, în timp ce bolurile cu fructe adaugă culoare și dimensiune mesei. Ierburile proaspete reprezintă o notă finală cu care nu puteți da gres.

Idee de platou cu aperitive simple

Pentru a crea un platou frumos aranjat cu aperitive delicioase te poți folosi de o infinitate de ingrediente și combinații. Cele mai potrivite sortimente de mere pentru următorul platou sunt cele roșii, crocante, dulci și suculente. Cu toate acestea, puteți utiliza orice sortiment vă place. Merele sunt un snack sănătos, iar aroma lor proaspătă se potrivește de minune cu mixul dulce-sărat al platoului de 8-10 porții.

Acest platou poate fi compus din 1 brânză de capră mică, 2-3 mere suculente și crocante, un recipient mic cu 3 linguri de miere, o baghetă feliată, carne feliată (salam uscat, șuncă afumată și alte mezeluri), brânzeturi feliate (cheddar, mozzarella, gouda etc), struguri de masă (roșii, negri sau verzi), măsline și mini legume (roșii cherry, ardei mini, etc.), nuci (migdale, nuci de macadamia, caju), fructe uscate, o sticlă de vin roze. Tăiați un măr pe orizontală pentru a crea felii circulare. Aranjați ingredientele rămase pe un platou. Adăugați pâine, biscuiți și grisine în jurul platoului. În plus, adăugați nuci între locurile goale. De asemenea, puteți pune alături un castron mic cu diferite nuci și fructe uscate. Serviți aceste platouri aperitive simple cu o sticlă de vin alături, în acest caz, ideal ar fi un vin roze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *