Prima pagină » Culinar » Platou cu ouă umplute. Rețete sănătoase și ușoare

Platou cu ouă umplute. Rețete sănătoase și ușoare

03 ian. 2024, 13:24,
în Culinar

La mesele festive și nu numai putem pregăti un platou cu ouă umplute. Ouăle pot fi umplute cu pate de casă și maioneză, cu pastă de avocado, cu muștar, cu ton, cu ciuperci, cu cașcaval, cu brânză și multe altele. Pentru decor verdețurile proaspete sunt perfecte. Un platou cu ouă umplute merge de minune la ocaziile speciale, dar și dimineața la micul dejun. Iată câteva rețete sănătoase și ușoare.

Platou cu ouă umplute

Ouăle umplute sunt pe placul multora dintre noi. Rețetele sunt simple, sănătoase, gustoase și la îndemâna oricui Un platou cu ouă umplute merge la mesele festive, la zi aniversară, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu o mâncare delicioasă și sățioasă.

Pentru iubitorii de preparate sănătoase putem face niște ouă umplute cu pastă de avocado, cu guacamole sau cu ton. La fel de gustoase sunt și ouăle umplute cu pate de pui, cu muștar, cu parmezan sau cu ciuperci.

Rețetele de ouă umplute sunt diverse, rafinate, spectaculoase și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia. Pe lângă acestea, putem pregăti și o ruladă de pui ușoară, sănătoasă și aromată. La fel de bine îi putem cuceri pe cei de la masă cu o porție de escalop de pui cu ciuperci, un adevărat deliciu culinar.

Cele mai gustoase și simple rețete

Dacă vrem să pregătim un platou cu ouă umplute cu pate și maioneză vom avea nevoie de 10 ouă, un pate de pasăre sau de porc, smântână, ulei pentru maioneză și o linguriță de muștar. Se pun ouăle la fiert într-o cratiță apoi se curăță de coajă, se taie în două și se scot gălbenușurile. Se pun într-un bol separat și se amestecă toate gălbenușurile cu pateul pentru a obține o pastă fină. Într-un bol separat se face maioneza. Se amestecă o lingură de muștar cu smântâna. Se vor umple jumătățile de albuș de ou cu pate, iar deasupra se pune un pic de maioneză și se uniformizează ușor.

La fel de bine putem să facem niște ouă umplute cu ton. Pentru acestea vom avea nevoie 6 ouă, o conservă de ton în ulei, 3 linguri de ceapă tocată, 2 căței de usturoi, 1 linguriță de muștar, 3 linguri de maioneză, sare și piper după gust. Pentru iubitorii de preparate sănătoase și ușoare putem face niște ouă umplute cu pastă de avocado. Pentru acestea vom folosi 3 avocado, sucul de la jumătate de lămâie, 6 ouă, 200 g de iaurt, sare.

Se fierb ouăle apoi se curăță și se taie în jumătate. Gălbenușurile se mixează cu avocado apoi se adaugă câteva picături de lămâie și un pic de iaurt. Se potrivește gustul cu sare apoi se vor umple jumătățile de albușuri.

Rețetele de ouă umplute sunt diverse, gustoase, sănătoase și pot fi adaptate după preferințe. Un platou cu ouă umplute merge la orice masă și la orice ocazie. Ouăle umplute sunt sățioase, aromate, arată deosebit și sunt pe placul multora dintre noi. Putem orna ouăle umplute cu frunze de pătrunjel, cu măsline sau cu felii subțiri de ardei roșu. Cu doar câteva ingreidnete și un strop de imaginație vom obține un adevărat deliciu culinar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *