Multe gospodine vor să afle cea mai bună rețetă de platou aperitiv țărănesc, ideal de pregătit pentru masa de Crăciun. Pe lângă mâncărurile delicioase făcute după rețeta bunicii, putem face pentru cei dragi și niște platouri aperitiv gustoase, aromate și cu un aspect deosebit. Un platou aperitiv țărănesc merge de minune la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese. Iată rețeta tradițională cu care îți vei cuceri invitații.
Platou aperitiv țărănesc, ideal de pregătit pentru masa de Crăciun
Pe lângă preparatele culinare tradiționale, putem să îi cucerim pe cei dragi cu un platou aperitiv țărănesc. Acesta merge de pregătit la mesele de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gudtative cu o mâncare delicioasă.
Rețetele de platouri aperitive țărănești sunt diverse, delicioase și spectaculoase și pot fi adaptate după gust și preferințe. Platoul aperitiv țărănesc merge de minune la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese.
Platoul aperitiv poate fi făcut cu tot felul de brânzeturi, verdețuri și legume proaspete, dar și cu carne. Pe lângă acest deliciu culinar putem pregăti și niște frigărui de pui la cuptor. Frigăruii se pregătesc rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.
Pentru iubitorii de mâncăruri delicoase făcute după rețeta bunicii putem face și un borș de perișoare moldovenesc. Savuroasa ciorbă este ideală de pregătit la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Platoul aperitiv țărănesc este pe placul multora dintre noi, iar cu câteva ingrediente și un strop de imaginație succesul culinar va fi garantat.
Rețeta cu care vei obține un preparat gustos și cu un aspect deosebit
Pentru un platou aperitiv țărănesc putem folosi 3 roșii, 2 ardei grași, urdă, 1 legătură de mărar, 150 g de brânză de oaie, 1 legătură de ceapă verde, 1 legătură de usturoi verde, 1 legătură de salată, 150 g de slănină, 100 g de tobă, 100 g de jumări, sare, piper și câteva felii de pâine de casă.
Toate legumele se spală bine apoi se lasă puțin la uscat. Pentru a avea platoul un aspect deosebit, putem alege unul de lemn. Astfel, îi va oferi preparatului un aer rustic. Pe jumătate de platou se pun câteva frunze de salată verde.
Pe partea cu salata se pun jumările, slănina de casă și toba, toate tăiate în bucățele mici. Tot pe frunzele cu salată se pune și urda amestecată cu mărar. Pe cealaltă jumătate a platoului se așază roșiile tăiate felii apoi se pune ardeiul tăiat fideluțe. La final se pune brânza de oaie tăiată cubulețe.
Între acestea se pun fire de ceapă verde și de usturoi. La sfârșit se potrivește gustul legumelor cu sare și piper după gust. Acest deliciu culinar merge servit cu câteva felii de pâine de casă pufoasă și gustoasă.
Platoul aperitiv țărănesc are un aspect deosebit și este ideal de servit la mesele de sărbătoare. Acest preparat culinar se face cu diferite tipuri de carne, brânzeturi, legume și verdețuri proaspete. Platourile festive îi vor cuceri pe cei de la masă și le vor aminti de rețetele gustoase ale bunicii.