Prima pagină » Actualitate » Planul roșu de intervenție, activat la Sibiu. Un autocar cu 56 de pasageri s-a ciocnit cu un camion
Planul roșu de intervenție, activat la Sibiu. Un autocar cu 56 de pasageri s-a ciocnit cu un camion

Planul roșu de intervenție, activat la Sibiu. Un autocar cu 56 de pasageri s-a ciocnit cu un camion

24 iun. 2024, 12:00,
BZI.ro, în Actualitate

Un accident grav, în care au fost implicați zeci de oaneni, a avut loc luni dimineață în județul Sibiu. Un autocar s-a ciocnit cu un camion și a fost activat planul roșu de intervenție.

Șoferul autocarului este grav rănit. Și alți pasageri au suferit răni.

„În accident sunt implicate un autocar în care ar fi 57 de persoane şi un autocamion. Din primele informaţii şoferul autocarului a rămas încarcerat, s-a acţionat pentru extragerea lui. Acesta este inconştient şi a fost preluat de medicii prezenţi la faţa locului”, a anunțat ISU Sibiu,

Cele 56 de persoane din autocar au fost evacuate și sunt evaluate medical. Nu mai sunt alte persoane încarcerate.

La faţa locului au fost mobilizate trei echipaje SMURD dintre care unul cu medic, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal şi victime multiple, o autospecială de stingere, 6 ambulanţe SAJ dintre care una cu medic De asemenea, a fost alertat elicopterul SMURD.

Accident grav și în Hunedoara, soldat cu cinci victime

Accident rutier grav în Hunedoara. Au fost implicate două autoturisme, în care se aflau opt persoane. La fața locului au fost trimise două elicoptere SMURD.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor operative.

La fața locului, au fost alocate o autospecială de stingere, o descarcerare, o autospecială de transport victime multiple și trei ambulanțe SMURD.

În sprijinul echipajelor de intervenție, la caz au fost trimise și trei ambulanțe aparținând serviciului județean de ambulanță.

În urma accidentului, cinci victime au fost transportate la UPU Deva, dintre care patru conștiente și una inconștientă. Printre victime se numără și un copil în vârstă de cinci ani.

Accidentul s-a produs după ce un şofer a intrat pe contrasens într-o curbă la stânga şi a lovit un autoturism care se deplasa din direcţia opusă.

„Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că un conducător auto de 65 de ani, din comuna Băiţa, care circula pe DN76, pe sensul de mers Chişcădaga-Deva, într-o curba la stânga, a pătruns pe contrasens şi a lovit un alt autoturism care se deplasa din direcţia opusă, fiind condus de o femeie de 39 de ani, din judeţul Timiş. În urma deciziei medicilor de la UPU Deva, elicopterul SMURD, aflat la locul accidentului auto de la Şoimuş, a preluat şi efectuează transportul la spital, la Timişoara, pentru o fetiţă în vârstă de 5 ani, rănită în urma coliziunii dintre cele două autoturisme”, a precizat sursa citată”, a precizat IPJ Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *