Prima pagină » Local » Planul de guvernare AUR în domeniul sănătății! Se va implementa programul ”Ana Aslan”
Planul de guvernare AUR în domeniul sănătății! Se va implementa programul ”Ana Aslan”

Planul de guvernare AUR în domeniul sănătății! Se va implementa programul ”Ana Aslan”

29 mai 2023, 08:18,
în Local

George Simion și AUR au în programul de guvernare mai multe premiere în domeniul sănătății. Așadar, aceștia promit că vor implementa programul ”Ana Aslan” ce prevede construcția de spitale județene.

Vă aducem aminte faptul că în același program de guvernare se arată și faptul că se va încerca oprirea declinului demografic al țării. În acel punct se vorbește despre încurajarea sporului natural, despre crearea de noi beneficii pentru familiile cu mulți copii, dar și de decontarea chiriilor pentru  familiile cu cel puțin un părinte care lucrează și cu minim 4 copii.

Planul de guvernare AUR în domeniul sănătății

AUR promite că va construi spitale județene prin programul ”Ana Aslan” care va finanța din Compania Națională de Investiții dar și prin folosirea de fonduri europene. De de altă parte, o altă noutate o constituie trecerea UPU de la DSU în subordinea Ministerului Sănătății:

” Construim spitale județene prin Programul ”Ana Aslan”. Acest program se va finanța prin intermediul Companiei Naționale de Investiții pe baza unor proiecte-tip, folosind fonduri europene. Relansăm Institutul Cantacuzino. Trecem toate Unitățile de Primiri Urgențe (UPU) din subordinea Departamentului pentru Situații de Ugență (DSU) în coordonarea Ministerului Sănătății. Rolul medicului de familie va fi extins, astfel încât să fie degrevat de sarcini suplimentare medicul specialist. se arată în program.

Cadrele medicale vor fi plătite în funcție de dificultatea cazurilor pe care le tratează dar şi conform rezultatelor pe care acestea le obțin. De altfel, AUR promite modernizarea tuturor policlinicilor și asigurarea unei unități sanitare la fiecare 25.000 de locuitori:

” Nivelul de salarizare al cadrelor medicale va fi corelat cu numărul pacienților tratați, dificultatea cazurilor, precum și cu rezultatele medicale obținute. Restabilim rolul policlinicilor și asigurăm decontarea serviciilor medicale furnizate. Elaborăm un program național de dotare, modernizare și construire de noi policlinici, pe bază de proiecte tip, astfel încât să existe câte o policlinică la 25.000 de români. ”

Analize gratuite pentru fiecare grupă de vârstă

Pe lângă înființarea de programe care să încurajeze consumul de produse sănătoase, AUR mai promite și promovarea activităților fizice și accesul, gratuit, la analize în funcție de grupa de vârstă. Punctul acesta din programul de guvernare se încheie cu promisiunea de a deconta serviciile stomatologice:

Alimentație și prevenție pentru o viață sănătoasă. Asigurăm accesul la o alimentație sănătoasă, în cantitate suficientă și de calitate, în special pentru copii. Promovăm activitățile fizice pentru toate categoriile de vârstă, alături de furnizarea de resurse materiale care să permită acest lucru

Acces la diagnostic cât mai timpuriu! Creăm un program de prevenție pentru bolile față de care românii prezintă un risc ridicat, care include un set de analize și controale gratuite adaptate pe grupe de vârstă. Reducem timpul de acces la serviciile medicale de urgență prin creșterea și înnoirea parcului de ambulanțe și asigurarea necesarului de personal medical specializat, astfel încât timp de intervenție la fiecare caz să nu depășească 10 minute. Decondarea serviciilor stomatologice. se arată în programul de guvernare AUR.

Programul de guvernare AUR conține promisiuni care ar transforma radical țara. Vom vedea în ce măsură acesta va fi respectat și dacă parlamentarii, indiferent de culoarea politică, vor renunța la orgolii și vor implementa punctele din document.

Comentarii
  • Aur nu trebuie sa fie la guvernare niciodată, sa nu aibă planuri de guvernare decât pentru aripa dreaptă din Ferentari și galeria de fotbal de la FC Urlați, iar în probleme de sănătate să se consulte toți membrii la Spitalul de handicapați mintali de la reședința lui Gigi Simion analfabet.

  • AUR să-și facă reforma în partid că e plin de inutili…haolio

  • Idei despre cum ar trebui sa fie au multi; chiar si cei ce scriu pe aici. Mai greu de pus in practica. Cu cine? Cu slugi? Slugile daca voiau, faceau in cei 33 de ani.

  • Si pnl au promis ca in prima zi vor elimina pensiile speciale… Aur nu va face nimic programul va disparea in prima zi dupa alegeri… Poate si partidul

  • ziar de kkt!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 octombrie 2024
21 octombrie 2024