Prima pagină » Razboi în Ucraina » Planul B la Kiev. Strategie de evacuare pentru fiecare regiune a țării
Planul B la Kiev. Strategie de evacuare pentru fiecare regiune a țării

Planul B la Kiev. Strategie de evacuare pentru fiecare regiune a țării

01 nov. 2022, 18:39, 3 ,
în Razboi în Ucraina

Premierul Ucrainei, Denis Şmîgal, a confirmat, marți, că a fost elaborat câte un plan de evacuare pentru fiecare regiune a țării și a numit posibil un astfel de scenariu.

Luni, șeful administrației militare regionale Kiev, Oleksi Kuleba, a declarat că locuitorii din regiunea Kiev ar putea fi mutați, temporar, în alte regiuni, dacă situația legată de penele de curent devine critică. Acesta a subliniat că este vorba de o situație previzibilă în cazul unei deteriorări maxime a situaţiei, notează RADOR.

„Referitor la evacuarea din anumite comunități sau regiuni, care a constituit o știre ieri, acum îndemnăm oamenii să părăsească doar acele comunități care se află în imediata apropiere a liniei de desfăşurare a acţiunilor militare. Într-adevăr s-au elaborat planuri de evacuare pentru fiecare regiune, dar acesta este un pas de urgență, la care vom recurge în ultimul rând. Un astfel de scenariu este posibil, dar facem totul pentru a-l preveni și pentru a nu-l aplica”, a declarat Şmîgal, la o ședință de Guvern, un fragment video din timpul acesteia fiind publicat pe canalul său Telegram.

Rusia a înaintat un proces de recrutare a militarilor din Afganistan

Cu toate acestea, Rusia pare să ia o serie de noi măsuri pentru a înclina balanța în favoarea sa. Cea mai recentă acțiune înaintată privește demararea unui proces de recrutare în rândul militarilor afgani. Cei care vor decide să se alăture forței ruse vor beneficia de un salariu lunar de 1,500 de euro, dar și de protecția familiei lor. Nu se cunoaște încă numărul exact al celor care au acceptat oferta, însă mulți militari afgani refugiați în Iran ar putea reacționa pozitiv la propunerea de înrolare dat fiind faptul că nu se pot întoarce în țara lor.

Ţinem să vă amintim că Ucraina a înregistrat o serie de câştiguri în cadrul războiului în ultima vreme. Potrivit declaraţiilor făcute de Volodimir Zelenski, militarii ucraineni au reuşit să elibereze 2.000 de kilometri de teritoriu. Mai multe aşezări au fost scoase de sub asediu în Harkov.

Contraatacurile Ucrainei par să aibă efecte majore asupra armatei ruse. Un posibil sabotaj pe teritoriul statului rus a declanșat confuzie la nivel internațional.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *