Printre plantele suculente rezistente la ger se numără Urechelnița, Sedum sau Aloe Aristata. Acestea sunt o alegere potrivită pentru temperaturile scăzute, fiind ușor de îngrijit. Înainte de achiziționarea unei astfel de flori suculente, trebuie să vă informați cu privire la caracteristicile lor deoarece sunt foarte multe specii și pot avea nevoi diferite.
Acestea pot fi o alegere perfectă dacă doriti să decorați grădina sau apartamentul, în sezonul rece. Plantele se păstrează verzi pe tot timpul anului, având o formă aspectuoasă de rozetă.
Cinci specii de plante suculente rezistente la ger
Plantele suculente sunt alegerea potrivită dacă vă doriți să aveți o părticică de natură în casă. Acestea rămân verzi pe tot parcursul anului, însă nu toate sunt rezistente la frig. Spre exemplu, Urechelnița, denumită și Sempervivum este o plantă veșnic verde ce rezistă la temperaturi de până la -30 grade Celsius. Este foarte ușor de îngrijit, preferând zonele însorite. O atenție sporită trebuie acordată la umiditate, deoarece îi poate dăuna. Aceasta poate fi recunoscută după frunzele dispuse în rozetă de culoare verde sau roșii. Se pot întâlni în zonele muntoase sau locuri părăsite, pe stâncării. Urechelnița poate fi plantată atât în ghiveci, cât și în grădină.
Rosularia este o altă specie de plantă suculentă ce poate rezista la temperaturi de până la -28 grade Celsius. Provine din munții Himalaya și poate fi recunoscută după rozetele de culoare verde, ce fac floricele albe pe timpul toamnei. Acestea pot prezenta pe margini nuanțe de roșu, mov sau galben. De asemenea, Jovibarba este potrivită și pentru anotimpurile mai călduroase, fiind rezistentă chiar și la caniculă. Trebuie udată rar și poate fi recunoscută după forma frunzelor în rozetă și a florilor mari albe și galbene.
Sedum Sieboldii este cunoscută și sub denumirea de Iarba grasă, având înălțimea de 15-20 centimetri. Aceasta este originară din Europa și preferă locurile însorite. Nu este o plantă pretențioasă, neavând nevoie de îngriji speciale. Florile sunt mici, de culoare roz și sunt așezate în inflorescențe. Planta rezistă la temperaturi de până la -45 grade. Similară ca structură cu Urechelnița și Jovibarba este Orostachys. Aceasta este originară din Siberia și este cea mai rezistentă la temperaturi scăzute de până la -40 grade Celsius.
Cum îngrijim plantele suculente
Chiar dacă aceste sunt reziste la temperaturi foarte scăzute, trebuie să țineți cont de câteva aspecte când vine vorba de îngrijirea acestora. Ghivecele trebuie așezate la loc ferit de vânt. Nu este recomandat ca acestea să se afle în preajma unei ferestre pe care o deschideți des.
Fiind plante suculente, acestea nu trebuie udate des deoarece pot putrezi daca sunt îmbibate în apă. Este de preferat să le udați când observați că pământul este uscat, mai ales când nu se află în perioada de înflorire. Pentru a păstra umiditatea din aer, folosiți un umidificator. Cu ajutorul acestuia veți evita ofilirea plantelor, aerul uscat nefiind benefic pentru plantele suculente.
Protejarea ghiveciului de îngheț se poate realiza prin aplicarea unui strat de mulci format din paie, rumeguș și frunze. De asemenea, puteți lăsa stratul de zăpadă pe plante deoarece poate contribui la menținerea lor și le ajută să se adapteze la condițiile meteorologice.
Plantele suculente rezistente la ger sunt ușor de întreținut iarna, unele specii supraviețuind și la temperaturi de -45 grade Celsius. Totodată, trebuie să acordați o atenție sporită la caracteristicile plantei suculente deoarece nu toate au aceleași caracteristici.