Prima pagină » Sanatate » Plante pentru osteoporoză: Ierburile străbunilor

Plante pentru osteoporoză: Ierburile străbunilor

25 ian. 2022, 14:56,
BZI.ro, în Sanatate

Trebuie de știut că osteoporoza nu este o maladie ce a apărut de nicăieri, ci una cu vechime mare. Ceea ce este un pic impropriu la un tratament naturist este faptul că în ierburi se găsesc foarte multe substanțe active ce pot avea mai multe impacte asupra corpului. Dar oamenii au căutat plante pentru osteoporoză și câteva chiar s-au găsit efective. Acest fapt face ca multe lucruri să se întâmple, dar adesea nici savanții nu înțeleg de ce.

Un prim lucru ce trebuie știu atunci când este adusă vorba de plante și tratarea naturistă a unor afecțiuni este faptul că în plante se găsesc cantități mici de multe substanțe, iar numai câteva din aceste substanțe ne sunt de folos în combaterea unei afecțiuni, în cazul nostru al osteoporozei.

Osteoporoza este prin definirea ei, o boală degenerativă ce produce o senzație permanentă de durere. Senzația amplificându-se în timp datorită distrugerilor ce au loc la nivelul osului. Se poate ameliora folosind calmante pentru durerile de oase, însă ar trebui de încercat stimularea de construcții osoase, nu doar oprirea durerii.

persoana batrana ce sta pe un scaun

Durerile osoase pot crea insomnii, moment în care analgezicele devin o nevoie

Simptome osteoporoză: Afecțiunea ce dăinuie de veacuri

Maladia este una prezentă în rândul oamenilor de sute de ani, fiind chiar asociată cu o consecință a bătrâneții. Întregul fapt este bazat pe durerile osoase ce par a fi permanente, neîncetând indiferent de activitatea pe care acea persoană o prestează. Oamenii fiind împinși de a încerca diverse plante cu speranța de a putea vindeca, sau cel puțin domoli puțin durerea.

Această durere este o consecință a morții celulelor din oase ce în timp duce la hipersensibilitate osoasă. Șansa de a fractura un os crește considerabil, iar în stadii avansate chiar susținerea corpului poate deveni o povară greu de dus.

ghivece de flori ingrijite de o persoana

Grădinăritul poate fi o ocupație bună în prevenirea și combaterea osteoporozei

Oasele cel mai frecvent afectate sunt cele ale bazinului, articulația șoldului și segmentele coloanei vertebrale. În principal oase asupra cărora cade toată greutatea corpului. Iar ca și consecință a acestei boli, persoanele diagnosticate vor înregistra o scădere a înălțimii normale.

Plante pentru osteoporoză: Tratamente strămoșești

Aici își fac loc în istoria omenirii, ceaiurile și poțiunile pe bază de plante, ce ulterior au fost identificate drept antioxidanți cu caracteristici antiinflamatorii (în cazul osteoporozei). Aici putem vorbi despre calmantele naturale ce se găsesc în cadrul ceaiului de salvie.

O plantă ce se arată cu proprietăți regenerative ale oaselor se află în India și poartă numele de „Copacul sacru”, Butea monosperma. S-au studiat efectele substanțelor din aceasta și savanții au ajuns la concluzia că stimulează apariția construcțiilor osoase. Prevenind apariția fracturilor și grăbind refacerea acestora dacă au avut loc. Atenție la substanțele constituente, căci alergiile pot fi ceva neașteptat.

salvia face parte din categoria de plante pentru osteoporoza

Salvia are capacitatea de a reduce intensitatea durerii și chiar de a stimula creierul

Nopțile pot fi un calvar dacă ne gândim la durerea permanentă ce persistă indiferent de poziție, iar aici natura vine în ajutor cu sunătoarea. Această plantă este bogată în flavonoide și prezintă caracter dublu, unul sedativ și relaxant, iar altul antiinflamator. Motiv pentru care este mult apreciată încă din vechi timpuri, însă cantitățile sunt mici și nu vor face minuni peste noapte. Excesul nu este recomandat datorita conținutului mare de substanțe ce ar putea dăuna în alte arii ale organismului.

Păpădia și urzica sunt alte 2 plante ce au fost găsite ca având proprietăți în combaterea acestei afecțiuni. Se pot găsi pe teritoriul țării și pot prezenta proprietatea de a ameliora simptomele. Cercetările nu au fost foarte clare despre modul în care acestea se implică, însă conținutul de bor și calciu sunt deja eficienți.

o persoana ce practica yoga in schimbul folosirii de plante pentru osteoporoza

Yoga vă poate stimula întărirea oaselor, diminuând durere și posibilele fracturi

Am putea vorbi despre faptul că osteoporoza se vindecă, însă acest lucru trebuie spus din perspectiva în care acțiunile de distrugere osoasă vor fi însoțite de către mai multe construcții osoase, ajungând cumva la un echilibru. Vitaminele și mineralele constituie cărămizile consolidării unui os sănătos

Mișcarea și exercițiile pot stimula corpul în a diminua efectele osteoporozei, organismul este o creație mirifică ce adesea se repară singur. Yoga și gimnastica pot fi soluții foarte bune în această luptă cu boala. Pentru început s-ar putea să fie nevoie de un terapeut în fizioterapie, dar în timp un instructor ar putea face acest lucru fără probleme.

persoana care mananca biscuiti in fata unui frigider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *