Prima pagină » Stiri si curiozitati » Plante cățărătoare veșnic verzi. Cum să oferi casei tale un aspect unic

Plante cățărătoare veșnic verzi. Cum să oferi casei tale un aspect unic

11 iul. 2022, 12:12,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Tot mai mulți proprietari de case la țară sunt interesați de plante cățărătoare veșnic verzi. Amenajarea peisagistică vă permite să organizați eficient spațiul înconjurător și să dotați un colț confortabil în care să vă relaxați și să petreceți timp cu cei dragi.

Pentru a proteja în mod fiabil teritoriul de privirile indiscrete, trebuie să instalați un gard bun. Puteți decora gardul cu flori și plante cățărătoare, ceea ce va oferi casei un aspect unic și o va distinge de restul. În sezonul cald, un astfel de gard va arăta cât se poate de atractiv. Gardurile cu plante cățărătoare sunt împărțite în zone, creând un fundal frumos pentru paturile de flori. Acestea sunt o soluție bună pentru mascarea speciilor sau a anexei nedorite. De asemenea, mulți proprietari de case înlocuiesc folosind plante cățărătoare copacii mari pe suprafețe mici. Mai mult decât atât, acestea înfrumusețează peisajul și asigură producția de oxigen, protejează teritoriul de praf, absorb poluarea și reduc zgomotul.

gard viu din plante cataratoare

Pentru a decora gardul pot fi folosite mai multe soiuri de plante

La ce să fii atent când plantezi un gard viu. Sfaturi pentru a avea grijă de acesta

Pentru a decora gardul pot fi folosite mai multe soiuri de plante. În timpul creșterii răsadurilor și al formării ulterioare a unui gard viu, plantările trebuie îngrijite cu atenție. La selectare, trebuie luate în considerare înălțimea și densitatea viitorului gard, astfel încât plantele ar trebui să aibă caracteristici similare. De asemenea, este necesar să se monitorizeze direcția generală de creștere a lăstarilor, care poate apărea atât pe verticală, cât și pe orizontală.

Când plantați plante, trebuie să aveți grijă să vă protejați propriul gard, astfel încât verdeața să nu pătrundă în teritoriile învecinate. În același timp, plantele anuale nu trebuie așezate pe exteriorul gardului, ele necesită, de asemenea, mult mai multă atenție și îngrijire, deoarece vor trebui să fie plantate în fiecare an. Dacă utilizați plante perene cu creștere rapidă, va dura aproximativ 2 ani pentru a forma un gard viu din plante. De asemenea, este important să alegi plantele care vor rezista la presiunea atmosferică din zona ta.

gard viu din plante cataratoare

Când plantați plante, trebuie să aveți grijă să vă protejați propriul gard, astfel încât verdeața să nu pătrundă în teritoriile învecinate

Plante cățărătoare veșnic verzi. Tipuri de copaci recomandate de grădinari

Pentru a-ți înfrumuseța gardul tău viu poți sădi eucalipt. Aceasta este o plantă cu creștere rapidă, tolerantă la secetă și ușor de îngrijit. Gardul viu este format din soiurile de gunni, cu flori puține și lămâie. Copacii prind bine rădăcini în aproape orice sol. Înălțimea gardului este reglată prin tăiere. În perioada rece, este de dorit să organizați un adăpost pentru copaci, de asemenea, trebuie să monitorizați conținutul de umiditate al solului.

gard viu din plante cataratoare

Pentru a-ți înfrumuseța gardul tău viu poți sădi eucalipt

De asemenea, poți sădi și salcie. Aceasta se caracterizează printr-o creștere rapidă și nesolicitantă pentru calitatea solului. Există soiuri care pot fi transformate într-un arbust, pentru aceasta trebuie să tăiați trunchiul unui copac. Formele de salcie cu creștere scăzută sunt extrem de decorative, dar nu tolerează seceta. Prin urmare, în sezonul cald, acestea trebuie să fie pulverizate în mod regulat. De asemenea, este important să ferești plantele de furnici cu aripi și miriapozi de casă.

Aspen este un arbore nepretențios și rezistent care prinde bine rădăcini în orice sol. Răsadurile tinere sunt necesare pentru gard. Iar vârsta lor nu trebuie să depășească 1 an. Prin împletirea ramurilor, puteți obține verdeață densă, care va forma un gard de încredere și va ascunde zona de privirile indiscrete. Dacă trebuie să creșteți numărul de lăstari, atunci înălțimea copacilor poate fi redusă prin tăiere. Unul dintre avantajele unui astfel de gard este probabilitatea apariției ciupercilor aspen pe gard.

Printre cele mai populare plante cățărătoare veșnic verzi se numără și paltin de câmp. Din aceasta planta se obțin garduri de pana la 4 m înălțime. Acestea tolerează atât razele soarelui cât și zonele umbrite. Copacul nu se teme de perioadele uscate și călduroase. Dezavantajul este că nu reacționează bine la solurile acide. Puteți tăia copacul de două ori pe an, îndepărtând în același timp ramurile cele mai groase. Arată grozav în sezonul cald, dar copacul devine deosebit de frumos toamna.

gard viu din plante cataratoare

Printre cele mai populare plante cățărătoare veșnic verzi se numără și paltin de câmp

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *