Prima pagină » Cancan ultimă oră » Planta pe care toţi o evită, îţi poate vindeca întregul corp!
Planta pe care toţi o evită, îţi poate vindeca întregul corp!

Planta pe care toţi o evită, îţi poate vindeca întregul corp!

27 nov. 2019, 08:15,
în Cancan ultimă oră

Sunt sigur că de foarte multe ori ai călcat pe ea fără să-ţi dai seama, ai ignorat-o, ai încercat de atâtea ori să o elimini de pe gazonul tău, însă această plantă inofensivă este medicamentul complet, unul dintre cele mai utilizate medicamente naturale de pe întreaga planetă, în ziua de azi cultivându-se din ce în ce mai mult.

Este vorba despre pătlagina, plantă ce creşte în general în soluri sărace, pietroase ( cum ar fi drumuri de acces ) adesea fiind văzută crescând alături de păpădie. Cel mai des, pătlagina creşte pe lângă balastiere, pe lângă soluri distruse, aceasta având rolul de regenerare a lor.

Pătlagina a fost de multe ori remediu pentru drumeţi pentru a se apăra de ţânţari, prin natura să atrage toxinele din organism, poate fi zdrobită sau mestecata apoi aplicată direct pe înţepăturile de albină, muşcături de gândaci, acnee, plăgi, sau erupţii cutanate chiar şi pentru tratarea hemoroizilor.
Orice zonă afectată se bandajează, lăsând să-şi facă acţiunea între 4-12 ore. Pătlagina poate fi utilizată şi ca un balsam pentru trusele de urgenţă, fiind extrem de bun dezinfectant.

Această plantă este deasemenea renumită pentru efectul ei benefic asupra aparatului digestiv, mai ales după utilizarea în exces a antibioticelor precum şi a anti-inflamatoarelor.

Din frunzele de pătlagina se poate face ceai sau se poate adăuga în ciorbă. Seminţele acestei plante sunt miraculoase, consumate zilnic, mai ales dimineaţa ajuta la pierderea în greutate şi la eliminarea grăsimilor din sânge.

O infuzie cu frunzele de pătlagina, te ajută să scapi de tusea cu expectoraţii, de răceală precum şi de afecţiunile pulmonare.

Pătlagina este aproape un panaceu pentru organism, tratează aprope orice boală, de la problemele menstruale la problemele digestive, de la aproape toate bolile de piele până chiar şi la artrită. Adaugă-l în salate, mestecă-l ca să scapi de sete sau amestecă-l cu cartofii pe care-l găteşti.

Nu mai ezita! Consumă regulat această plantă şi te asigur că vei obţine o sănătate de invidiat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 octombrie 2024
04 octombrie 2024