Prima pagină » Stiri si curiozitati » Planta care se roagă. Cum se îngrijește și de ce este bine să o ai în casă

Planta care se roagă. Cum se îngrijește și de ce este bine să o ai în casă

21 sept. 2023, 14:29,
în Stiri si curiozitati

Planta care se roagă este una dintre cele mai frumoase plante tropicale, pe care este bine să o ai în casă pentru că este aducătoate de noroc și prosperitate. Aceast plantă este numită Maranta și are frunzele mișcătoare. Ziua frunzele sunt plate, iar pe timpul nopții  se pliază ca niște mâini care stau împreunate și se roagă. Puțini sunt cei care știu că Maranta are o putere deosebită, dincolo de frumusețea sa. Iată cum se îngrijește planta și de ce este bine să o ai în casă.

Planta care se roagă

Planta care se roagă numită și Maranta este de origine tropicală și provine din Brazilia. Aceast plantă se remarcă prin frumusețea frunzelor, de un verde intens, cu dungi  și nervuri roșii pe margine. Planta are un ritm lent de creștere și se poate menține foarte ușor în apartament sau casă, în locuri ferite de lumina directă a soarelui.

Planta care se roagă nu crește mai înaltă de 40 de cm, iar mișcarea furnzelor este cu adevărat fascinantă, de aici și convingerea că se roagă și aduce belșug în fiecare casă.

Maranta are frunzele deschise pe timpul zilei, iar noaptea le are îndoite ca în rugăciune. Această plantă poate fi făcută cadou, având în vedere semnificația sa. Se spune că această plantă care se roagă aduce energie pozitivă, prosperitate și armonie în casă. Planta decorativă nu are miros, florile sunt mici, albe și fără parfum, dar aspectul frunzelor este unul cu adevărat spectaculos.

Ce trebuie să știi despre îngrijirea acestei plante minune

Maranta sau planta care se roagă este ideală în orice casă și apartament. Aceasta se adaptează spațiilor mici și poate fi așezată oriunde, pe balcon, pervaz, bucătărie sau în sufragerie. Maranta poate fi îngrijită și într-un ghiveci mic pentru că nu rădăcini foarte adânci.

Este o mare iubitoare de umiditate, așa că trebuie udată și ferită de razele directe ale soarelui. Maranta este considerată una dintre cele mai frumoase plante decorative, care noaptea își ridică frunzele spre cer ca pentru o rugăciune. Florile plantei sunt mici, albe și discrete, iar frunzele sunt de dimensiuni mari și cu un colorit superb în nuanțe de verde și nervuri roșii. Maranta poate avea și pete grena pe frunze, în funcție de specie.

Extrem de importantă este îngrijirea acestei plante, mai ales udarea. Stratul de pământ diin ghiveci trebuie menținut umed, iar apa trebuie să fie călduță, nu rece. Planta care se roagă nu suportă nici variațiile de temperatură, de aceea treuie să fie mereu un aer constant, iar spațiul în care stă Maranta să fie aerisit.

Planta care se roagă sau Maranta este ideală în apartament și se spune că aduce noroc în casă. Numele ei provine de la mișcarea fascinantă a frunzelor pe timp de zi și pe timp de noapte. Ziua frunzele rămân deschise, iar pe timp de noapte acestea se închid ca pentru o rugăciune. Frumusețea acestei plante decorative stă în deschiderea frunzelor și culorile acestora, iar când vine vorba de îngriijire, planta decorativă se întreține foarte ușor și este ideală în orice spațiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *