Prima pagină » Stiri si curiozitati » Planta banilor: cum să o îngrijești pentru a aduce prosperitate în casă

Planta banilor: cum să o îngrijești pentru a aduce prosperitate în casă

09 ian. 2024, 15:39,
în Stiri si curiozitati

Planta banilor, cunoscută și sub numele de arbore de jad, este o plantă suculentă de apartament care este populară datorită frunzelor sale cărnoase, de culoare verde jad. Se spune că această plantă aduce noroc și prosperitate, motiv pentru care este adesea oferită cadou de nuntă sau de inaugurare a casei.

Cum să îngrijești planta banilor

Copacul banilor este o plantă relativ ușor de îngrijit. Iată câteva sfaturi pentru a o menține sănătoasă și frumoasă:

Lumina: Copacul banilor are nevoie de lumină indirectă puternică pentru a se dezvolta corespunzător. O poți ține pe un pervaz orientat spre sud sau vest, dar ferește-o de soarele direct, care poate arde frunzele.

Temperatura: Planta banilor preferă temperaturile calde, de 18-24°C. Iarna, poți reduce temperatura la 13°C.

Udarea: Copacul banilor este sensibilă la putregai, așa că este important să o uzi cu moderație. Lasă solul să se usuce complet între udări. În timpul verii, poți uda planta o dată pe săptămână, iar în timpul iernii, o dată la două săptămâni.

Fertilizarea: Fertilizează copacul banilor în timpul sezonului de creștere, primăvara și vara, cu un îngrășământ special pentru suculente.
Transplantarea: Copacul banilor trebuie transplantată la fiecare doi-trei ani, în ghivece mai mari.
Boală și dăunători: Planta banilor este relativ rezistentă la boli și dăunători. Cu toate acestea, poate fi atacată de acarieni sau de mucegai. Dacă observi vreun semn de boală sau de dăunători, izolează planta și aplică un tratament corespunzător.

Cum să reproduci planta banilor

Copacul banilor se poate reproduce prin butași. Pentru a face acest lucru, tăie un butaș de aproximativ 10 cm lungime, de la o plantă sănătoasă. Lasă butașul să se usuce timp de câteva zile, apoi plantează-l într-un ghiveci mic, cu un amestec de sol pentru suculente. Menține solul umed, dar nu ud. Butașul va înrădăcina în câteva săptămâni.

Copacul  banilor: superstiții și feng shui

Copacul banilor este asociată cu prosperitatea și norocul, atât în cultura chineză, cât și în cea occidentală. În Feng Shui, planta banilor este considerată a fi o plantă a norocului și a bogăției. Se crede că, dacă ții o plantă de jad în casă, aceasta va atrage bogăția și prosperitatea.

Cressula este cunoscută pentru proprietățile sale benefice asupra activității cerebrale și a energiei fizice, datorită conținutului său bogat în uleiuri esențiale. Pentru a atrage prosperitatea în locuință, se recomandă să plasezi 6 monede în ghiveci înainte de a planta cressula și să te gândești la o persoană de succes, sănătoasă și prosperă. Atunci când udă plantele, este sugerat să-și amintească această imagine în mod clar, un exercițiu conceput pentru a atrage succesul în viață. În cazul în care deja deții această plantă acasă, adăugarea unei monede în ghiveciul acesteia poate consolida energia pozitivă și atrage prosperitatea în mediul înconjurător.

Desigur, nu există dovezi științifice care să susțină aceste afirmații. Cu toate acestea, planta banilor este o plantă frumoasă și ușor de îngrijit, care poate aduce un plus de frumusețe și energie pozitivă în casa ta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *