Prima pagină » National » Plângeri anterioare ale părinţilor copilului de 14 ani violat de Lajos Kristof au fost clasate. Care sunt explicațiile
Plângeri anterioare ale părinţilor copilului de 14 ani violat de Lajos Kristof au fost clasate. Care sunt explicațiile

Plângeri anterioare ale părinţilor copilului de 14 ani violat de Lajos Kristof au fost clasate. Care sunt explicațiile

22 iul. 2024, 20:00, 1 ,
în National

Plângeri anterioare ale părinţilor copilului de 14 ani violat de Lajos Kristof, „antrenorul de genii”, au fost clasate deoarece „nu au fost identificate acţiuni concrete ale bărbatului în cauză faţă de minor, astfel încât să rezulte dincolo de orice dubiu existenţa elementelor materiale ale vreunei infracţiuni”, a transmis Poliţia Capitalei pentru Agerpres.

„În urma petiţiilor formulate de către părinţii minorului cu privire atât la dispariţia acestuia, cât şi la interacţiunea pe care o avea cu bărbatul în vârstă de 39 de ani, cercetările au fost preluate de către Serviciul Omoruri – Biroul Agresiuni Sexuale, fiind constituit un grup de lucru în acest sens. Astfel, în urma investigaţiilor specifice efectuate în cauză, în perioada sesizată, a reieşit faptul că, pe tot parcursul cercetărilor, minorul a fost instituţionalizat într-un centru aparţinând DGASPC Sector 6″, arată sursa citată.

Care sunt explicațiile

Poliția Capitalei susține că a fost dispusă soluția de clasare, prin Parchet, „deoarece nu au existat dovezi în legătură cu comiterea unei infracţiuni”.

„Ulterior, în urma ultimei plângeri, înregistrată după ce minorul s-a reîntors în familie, au rezultat fapte privind săvârşirea infracţiunii de viol, faptă probată de poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie, în urma căreia bărbatul în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior faţă de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, mai precizează Poliţia Capitalei.

Lajos Kristof, supranumit „antrenorul de genii”, pentru că descoperea și pregătea copii cu abilități speciale. El a fost prins sâmbătă în flagrant în timp ce întreținea relații sexuale cu un minor în vârstă de 14 ani, într-un apartament din Sectorul 4 din București.

Bărbatul a fost inițial reţinut sâmbătă seară, iar duminică a fost arestat preventiv.

Lajos Kristof a spus că actele sexuale cu victima de 14 ani aveau loc inconștient

Lajos Kristof a spus că actele sexuale cu victima de 14 ani aveau loc inconștient, fiind somnambul, potrivit TVR Info.

Bărbatul de 39 de ani a fost filat timp de două săptămâni de poliţiştii de la Secția 26, înainte de a fi prins în flagrant.

Surse din anchetă spun că minorul de 14 ani ar fi recunoscut o legătură cu agresorul și că ar exista încă un copil în situația lui, potrivit televiziunii naționale.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *