Prima pagină » Titlurile zilei » Plângere penală pentru Gheorghe Gâtlan, proprietarul din Iași care și-a evacuat chiriașul! Partenera tânărului IT-ist a fost umplută de vânătăi. „Dacă îmi demonstrează, fac cinci ani de pușcărie” – FOTO

Plângere penală pentru Gheorghe Gâtlan, proprietarul din Iași care și-a evacuat chiriașul! Partenera tânărului IT-ist a fost umplută de vânătăi. „Dacă îmi demonstrează, fac cinci ani de pușcărie” – FOTO

18 mai 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

După scandalul de săptămâna trecută din Valea Lupului, Marian Datcu, tânăr IT-ist, a anunțat că va face plângere penală. Acesta a precizat că, în timpul evacuării, partenera de viață a acestuia a fost agresată. Din fotografie se pot observa vânătăile de pe mâna femeii. În replică, Gheorghe Gâtlan, proprietarul casei, neagă acuzațiile. „Eu am o imagine imaculată. Soția mea stă de 45 de ani lângă mine, o dată nu am ridicat tonul. åsta e un bandit. De un an jumătate să mă chinui să scap de acest chiriaș? Eu sunt om cinstit. Prima dată am anunțat eu Polița, pentru că nu mă lăsa să intru. Dacă ați vedea cum arată canapelele. Nu sunt IT-iști, sunt infractori. Dacă îmi demonstrează, fac cinci ani de pușcărie. Îl voi da în judecată pentru distrugere”, precizează Gheorghe Gâtlan

Scandalul din comuna Valea Lupului se lasă cu plângeri penale. La finalul săptămânii trecute, Marian Datcu, un tânăr ce activează în domeniul IT, s-a aflat în centrul unui conflict cu proprietarul unei case din comună, Gheorghe Gâtlan, angajat al Filarmonicii Botoșani. De aproape trei ani, Datcu i-a plătit pe lună lui Gâtlan o chirie de 500 de euro. Asta până când a fost declarată starea de urgență și și-a pierdut locul de muncă. De atunci nu a mai plătit chiria. Pe data de 15 mai, proprietarul, împreună cu două rude, a spart poarta și l-a evacuat pe chiriaș. Marian Datcu a precizat că partenera acestuia ar fi fost agresată de Gheorghe Gâtlan.

„Partenera mea a fost agresată de domnul Gâtlan. A fost strânsă de mâini, după cum se poate observa. Luni (astăzi – n.r.) vom merge la Institutul de Medicină Legală și vom scoate un certificat. Vom face și o plângere penală. Dânsa era și cu copilul în brațe când a fost agresată. Acum, noi suntem mutați. Am găsit o casă în Tătărași”, a precizat Marian Datcu.

Gheorghe Gâtlan: „Nu este adevărat”

Contactat telefonic, Gheorghe Gâtlan a negat acuzațiile. Mai mult, a precizat că va evalua distrugerile din casă și-l va acționa în instanță pe fostul chiriaș.

„Nu este adevărat. Nu mi-a plătit nimic. În 2020 nu a plătit nimic la utilități. Eu sunt un om cu o morală… Eu sunt artist. Nu e treaba mea de unde are vânătăi. În viața mea nu am făcut așa ceva. Să se ducă, e problema ei. În viața mea nu am atins pe nimeni. Îmi pare rău că nu am chemat DSP să vadă mizeria cruntă. Vă voi da în judecată. Eu am o imagine imaculată. Soția mea stă de 45 ani lângă mine, o dată nu am ridicat tonul. åsta e un bandit.

De un an jumătate să mă chinui să scap de acest chiriaș? Eu sunt om cinstit. Prima dată am anunțat eu Polița, pentru că nu mă lăsa să intru. Dacă ați vedea cum arată canapelele. Nu sunt IT-iști, sunt infractori. Dacă îmi demonstrează, fac cinci ani de pușcărie. Îl voi da în judecată pentru distrugere. M-a lăsat și cu datorii. Nu știu ce fel de IT-ist este. M-au dezamăgit vecinii care nu m-au ajutat. Nu a sărit niciunul. Am chemat o firmă ca să se ocupe de renovare, totul e distrus”, a precizat Gheorghe Gâtlan.

Nepotul a devenit agresiv

Vineri, în ajutorul lui Gâtlan a venit și nepotul acestuia, care a început să-l amenințe pe chiriaș.

„Ești drogat? Tu ești bătut în cap, mă! De pe ce planetă vii, măi, băiatule? Ai vreun contract, cu ce drept stai aici? Crezi că asta-i casă de ajutor social? E dreptul omului să intre în casă peste tine, este casa lui. Eu vin aici la verișoara mea. Starea de urgență s-a încheiat ieri, se supendă doar pentru firme. Bă, baiatule, tu porți aparat dentar? Credeam că porți aparat dentar”, sunt intimidările adresate lui Datcu, de către Andrei Milatinovici. Proprietarul casei a comentat comportamentul nepotului. „Să răspundă el, ce treabă am eu? Voi proceda numai în baza legii”, a încheiat Gheorghe Gâtlan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *