Prima pagină » Local » Plângere penală împotriva Dianei Șoșoacă, senator de Iași, după ce l-a tras de nas pe un parlamentar USR-PLUS – GALERIE FOTO, VIDEO

Plângere penală împotriva Dianei Șoșoacă, senator de Iași, după ce l-a tras de nas pe un parlamentar USR-PLUS – GALERIE FOTO, VIDEO

30 iun. 2021, 12:09,
BZI.ro, în Local

În timpul motiunei de cenzură votată ieri în Parlamentul României s-au produs mai multe incidente. Într-unul dintre acestea a fost implicată senatoarea de Iași, Diana Șoșoacă. Așadar, parlamentarul se confruntă cu acuzaţii grele, un senator de la USR-PLUS spunând că femeia l-a tras de nas. Din aceste considerente, parlamentarul Sergiu Cosmin Vlad a anunţat că va depune și o plângere penală.

Vă aducem aminte faptul că Diana Șoșoacă a fost aleasă pe lista AUR Iași dar după mai multe luni de mandat aceasta a fost exclusă din partid. Altfel, senatoarea este o prezență controversată în Parlament având mai multe scandaluri la activ.

Senatorul USR-PLUS care a fost tras de nas de Diana Șoșoacă va depune plângere penală

În timpul moţiunii de cenzură de marţi, 29 iunie 2021, în Parlamentul României s-au produs mai multe incidente. În centrul acestora s-a situat Diana Șoșoacă care, pe lângă faptul că l-a tras de nas pe senator, a venit şi cu un sac negru spunând că sângele oamenilor morți şi îngropaţi în saci negri se află pe mâinele Coaliţiei de Guvernare.

În altă ordine de idei, întrebat de jurnalişti ce va face, Sergiu Cosmin Vlad, senatorul care susţine că a fost tras de nas de Șoșoacă, a afirmat faptul că va depune plângere penală împotriva fostului parlamentar AUR, actual parlamentar independent:

„Nu, nu mă mai doare (c.n. nasul). Șocul rămâne. (…) Voi face o plângere internă și iau în calcul și o plângere penală pentru ultraj”, a spus senatorul la Antena3, care a punctat că regulamentul trebuie modificat, fiindcă pedepsele sunt mai mult „formale”.

Schimb de replici dure intre senatorul USR-PLUS și senatoarea Diana Șoșocă

Între cei doi senatori a existat un schimb de replici în momentul în care amândoi s-au întâlnit în anticamera sălii de plen. Jurnaliştii care se aflau în acele momente în Parlament susţin că s-au auzit ţipete din încăpere.

Diana Șoșoacă: Dați-vă la o parte!

Sergiu Cosmin Vlad: Să nu puneți mâna pe mine, mi-ați pus mâna pe gură! Folosiţi violența fizică! De aia sunteți la al treilea divorț!

Șoșoacă: Ia, hai! Îți dai seama ce ai făcut acuma, în live. Săracul, o să rămâneți gravid…

„Fizic am fost agresat. M-a prins de față. Era pe live-ul ei, filma, în timp ce m-a prins de față și de nas. Fizic m-a agresat. Mi-a spus dă-mi sacul. I-am zis dar luați-l. I-am zis că la așa agresiuni fizice nu mă mir că e la al treilea divorț. M-a prins de nas și mi-a zis dă-mi sacul de acolo. Eu sunt chestor, eu trebuie să asigur ordinea în sala de plen. Mă gândesc să îi fac plângere penală, pentru că este o agresiune fizică”, a spus senatorul USR PLUS.

Moţiunea de cenzură a picat! Guvernul Cîțu rămâne în funcție

Moţiunea de cenzură a fost amplu dezbătută în Parlamentul României. După ce coaliţia şi opoziţia şi-au aruncat contre de-a lungul a mai multor ore, moţiunea a picat la vot. Astfel spus, Guvernul Cîțu continuă să fie funcţional.

Menţionăm faptul că Marcel Ciolacu susţinea faptul că moţiunea are şanse reale să treacă, în timp ce PNL, prin vocea președintelui Ludovic Orban menţiona că parlamentarii formaţiunii pe care o conduce vor sta în Parlament dar nu vor vota. Aceeași decizie a fost luată și de liderul USR-PLUS, Dan Bârna sau liderul UDMR – Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *