Prima pagină » Local » Plan pentru un imobil cu 5 etaje, în centrul municipiului Iași! Clădirea va acoperi integral Maternitatea „Elena Doamna”
Plan pentru un imobil cu 5 etaje, în centrul municipiului Iași! Clădirea va acoperi integral Maternitatea

Plan pentru un imobil cu 5 etaje, în centrul municipiului Iași! Clădirea va acoperi integral Maternitatea „Elena Doamna”

22 nov. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Consiliul Județean va aviza primele documentații referitoare la o nouă unitate medicală din centrul municipiului Iași. Forul județean va ridica un Centru Regional pentru Tratamentul Infertilității Iași, clădire construită lângă actuala Maternitate „Elena Doamna”. Proiectul va fi avizat de plenul Consiliului Județean într-o ședință ordinară. Pe ordinea de zi a ședinței vor figura și alte proiecte de hotărâre, printre care unele legate de Aeroportul Iași, dar și de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași

Plenul Consiliului Județean (CJ) Iași se va reuni în cursul acestei săptămâni într-o nouă ședință ordinară. Plenul județului va discuta circa 50 de proiecte de hotărâre, printre care o serie de rectificări bugetare, noi investiții, dar și avizarea unor organigrame de la instituțiile subordonate. Pe ordinea de zi va figura un proiect legat de ridicarea Centrului Regional pentru Tratamentul Infertilității Iași, proiect realizat pe terenul pe care se află Materniatea „Elena Doamna”, din Iași.

Pentru demararea documentației, CJ Iași va aviza suma de 1,3 milioane de lei. Consiliul Județean va realiza o nouă clădire pe amplasamentul aflat pe strada Elena Doamna, nr. 49, teren în suprafață de 8.517 mp din proprietatea forului județean. Clădirea va fi ridicată în zona în care se află actuala Maternitate „Elena Doamna”. Noul Centru va fi ridicat pe 5 etaje (S+D+P+5E), conform documentației.

Primele detalii despre noua facilitate din centrul municipiului Iași

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a arătat și în ce constă documentația pentru noul spital din centrul municipiului Iași.

„Vom supune aprobării mai multe proiecte privind activitatea din sectorul medical pentru a asigura buna desfășurare a acesteia în spitalele din subordine și, deopotrivă, în unitățile medico-sociale administrate de Consiliul Județean. Totodată, vom supune aprobării creditul de angajament pentru anul 2021 și creditul bugetar pentru 2022 aferente obiectivului de investiții legat de construirea și dotarea Centrului Regional pentru Tratamentul Infertilității Iași, care se va realiza ca acțiune multianuală. Vom discuta și despre aprobarea indicatorilor tehnico-economici rezultați la faza proiectului tehnic și a devizului general elaborat pentru obiectivul de investiție privind extinderea și dotarea unității funcționale regionale de urgență în cadrul Spitalului «Sfânta Maria», din Iași”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Proiecte de mediu, în plenul Consiliului Județean Iași

Pe lângă proiectul legat de noua unitate medicală din centrul municipiului Iași, plenul CJ va discuta și o serie de proiecte pe linie de mediu.

„În ceea ce privește mediul, vom supune votului aprobarea creditelor de angajament și a creditelor bugetare pentru obiectivul de investiții privind elaborarea studiului de calitate a aerului pentru comunele Ungheni și Holboca, județul Iași, precum și asistența tehnică pentru planul de calitate a aerului pentru comunele Ungheni și Holboca, județul Iași. Discutăm și despre obținerea avizelor Agenției pentru Protecția Mediului Iași și a Centrului de Evaluare a Calității Aerului, care se va realiza, de asemenea, ca acțiune multianuală”, a mai menționat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

În urmă cu câteva săptămâni, aleșii CJ au aprobat și noua strategie de dezvoltare a județului Iași.

Clădirea de la Aviația Utilitară va fi demolată

Consilierii județeni vor discuta și unele proiecte legate de investiții la Aeroportul Iași. Plenul CJ va discuta o serie de proiecte privind demolarea clădirii de la Aviația Utilitară, pentru care se va aloca 1 milion de lei, investiție necesară pentru construirea noului terminal T4. Pe ordinea de zi vor figura și alte proiecte de hotărâre.

„Pe ordinea de zi avem și proiecte privind investițiile pentru mai multe centre de servicii sociale din județ. Nu în ultimul rând, vom vota proiecte necesare pentru susținerea procesului de modernizare a Aeroportului Internațional Iași și, totodată, aprobarea numărului maxim și a cuantumului burselor aferente anului școlar 2021-2022 pentru elevii care frecventează cursurile unităților de învățământ special finanțate de Consiliul Județean Iași”, a mai spus președintele Consiliului Județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *