Prima pagină » Titlurile zilei » Plaja Purcica s-a închis. Zeci de ieșeni au fost evacuați: „A început nisipul să se surpe și să se scufunde zona” – FOTO

Plaja Purcica s-a închis. Zeci de ieșeni au fost evacuați: „A început nisipul să se surpe și să se scufunde zona” – FOTO

14 iul. 2023, 02:00, 10 ,
Ștefana Șovea, în Titlurile zilei

Joi, 13 iulie 2023, ieșenii au fost evacuați de pe plaja Purcica, pentru niște reparații tehnice. O conductă destul de veche de colectare, ce vine de la dușurile cu nămol, s-a spart, iar nisipul a început să se surpe și să scufunde zona

Oamenii prezenți pe plajă au fost evacuați, iar aceasta s-a închis. Încă nu se știe dacă astăzi (n.r. – 14 iulie) va fi deschisă sau nu. Plaja Nicolina există de 28 ani, iar în această perioadă au beneficiat de tratamentul cu apă sulfuroasă sau nămol sute de mii de persoane.

Ieșenii au fost evacuați de pe plaja Purcica: „Este o țeavă foarte veche”

o poză cu plaja Nicolina

Băile Purcica sau Stațiunea balneoclimaterică Nicolina reprezintă una dintre atracțiile Iașiului

În decursul zilei de joi, 13 iulie 2023, ieșenii au fost evacuați de pe plaja Nicolina din motivul spargerii unei conducte subterane care a dus la surparea nisipului și scufundarea ușoară a zonei.

„S-a spart o conductă de colectare care vine de la dușurile de nămol, s-a spart exact în mijlocul plajei și a început nisipul să se surpe și să se scufunde zona. Acum trebuie să reparăm aici, este o țeavă foarte veche și mă chinui cu personalul, să facem constatarea și după să ne apucăm de reparat. Astăzi (n.r. – 13 iulie), plaja este închisă și nu știu dacă vom rezolva problema până mâine (n.r. – 14 iulie)”, spune Gică Dăscăleanu, administratorul plajei Nicolina.

Băile Purcica sau Stațiunea balneoclimaterică Nicolina reprezintă una dintre atracțiile Iașiului, cu precădere în sezonul cald. Administrarea bazei Nicolina este făcută de către Primăria Municipiului Iași, iar reprezentanții acesteia au fost anunțați și încearcă să rezolve problema, astfel încât plaja să fie redeschisă în decursul zilei de astăzi (n.r. – 14 iulie).

„Nu este vorba de o surpare, ci de o conductă care refulează în urma ploilor din weekendul trecut. Intervenim cu o vidanjă și sperăm să remediem problema cât mai repede, astfel încât obiectivul să fie redeschis în cursul zilei de mâine”, declară reprezentanții Primăriei Iași.

Cunoscuta plajă este printre preferatele ieșenilor

 poză cu plaja Nicolina

Mulți ieșeni merg în căutarea unui remediu natural pentru diverse afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczemele sau acneea

Nămolul de la cunoscuta plajă Purcica este făcut din două ingrediente minune, mai exact apă sulfuroasă și pământ galben. Anual, persoane de toate vârstele vin să facă tratament cu nămol și apă sulfuroasă și sunt mulțumite de efectele acestora asupra sănătății. Ieșenii experimentează beneficiile terapeutice ale acestor ingrediente naturale. Purcica este cunoscută și sub numele de „plajă cu nămol medicinal”.

Mulți ieșeni merg în căutarea unui remediu natural pentru diverse afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczemele sau acneea. Nămolul poate ameliora simptomele și reduce inflamația, dând senzația de calm și confort pielii. De asemenea, se spune că are efecte benefice asupra reumatismului, artritei și altor afecțiuni ale sistemului musculo-scheletic. Tot acesta are capacitatea de a detoxifia pielea, de a exfolia celulele moarte și de a hrăni țesuturile, datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii. De asemenea, ajută la stimularea circulației sanguine și la regenerarea celulară.

Pe lângă beneficiile terapeutice, plaja Purcica este un loc de relaxare și distracție. Oamenii se bucură de senzația liniștitoare de a se întinde în nămol și de a se odihni sub soarele arzător.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
18 iulie 2024
18 iulie 2024