Prima pagină » Actualitate » Plaja din România care s-a umplut de gheață în plină vară! Imaginile spectaculoase au împânzit rețelele de socializare
Plaja din România care s-a umplut de gheață în plină vară! Imaginile spectaculoase au împânzit rețelele de socializare

Plaja din România care s-a umplut de gheață în plină vară! Imaginile spectaculoase au împânzit rețelele de socializare

07 iun. 2024, 14:22,
BZI.ro, în Actualitate

O plajă din România s-a umplut de gheață în plină caniculă. Ca urmare a fenomenelor meteo recente, turiștii au putut vedea plaja din România care s-a umplut de gheață în plină caniculă, iar imaginile spectaculoase au împânzit rețelele de socializare.

Plaja din România care s-a umplut de gheață în plină vară!

În ultimele zile au avut loc mai multe fenomene meteo extreme, sub avertizările de cod roșu de vreme extremă care au distrus totul în cale. O parte dintre aceste avertizări au fost și pentru sud-estul țării, în județul Constanța, unde au fost cantități mari de precipitații, dar mai ales de grindină de dimensiuni foarte mari.

Ca urmare a acestor situații meteo extreme, turiștii români, care s-au aflat în aceste zile pe litoral, au putut vedea plaja din România care s-a umplut de gheață în plină caniculă.

Imaginile spectaculoase cu acest fenomen au împânzit rețelele de socializare, iar internauții au comentat intens pe această temă. Conform celor care au publicat filmulețul, plaja din România care s-a umplut de gheață în plină caniculă este cea din Eforie Nord. Gheața s-a format ca urmare a cantităților mari de grindină și precipitații.

Pe pagina de Facebook denumită „Eforie Online” a fost publicat filmul cu fenomenul extrem apărut pe plaja de aici, iar în dreptul să textul spunea „Grindina de pe plaja din Eforie! Decembrie din Iunie în 20 de minute! 6 iunie 2024!”.

Deși este un fenomen aparte, chiar ciudat, nu este singular și nici unic. Când ne gândim la vară, ne imaginăm de obicei vreme caldă, cer însorit și băuturi reci ca gheața pentru a învinge căldura.

Cum se poate forma gheața în plină vară

Cu toate acestea, există un fenomen de optică atmosferică mai puțin cunoscut care apare în timpul lunilor de vară, numit „gheață de vară”. Deși poate părea contradictoriu să asociezi gheața cu cel mai cald anotimp al anului, gheața de vară este un fenomen care adaugă o notă de magie atmosferei.

Conform specialiștilor în materie, gheața de vară se referă la formarea de cristale de gheață în atmosferă în timpul sezonului estival. Aceste cristale de gheață pot lua diverse forme și pot crea spectacole optice uimitoare pe cer, iar asta duce, în mod normal, la schimbări ale vremii.

Formarea gheții de vară este rezultatul unor condiții atmosferice specifice, care apar de obicei atunci când există o concentrație mare de nuclee de gheață, care sunt particule microscopice ce acționează ca un catalizator pentru formarea cristalelor de gheață. Acești nuclei de gheață pot fi particule de praf, polen sau chiar bacterii. Atunci când aceste particule intră în contact cu vaporii de apă din atmosferă, ele îngheață și formează cristale de gheață.

Ca urmare a fenomenelor meteo recente, o plajă din România care s-a umplut de gheață în plină vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *