Prima pagină » Actualitate » Plafonarea prețurilor la energie s-a decis. Florin Cîțu, președintele PNL, a anunţat

Plafonarea prețurilor la energie s-a decis. Florin Cîțu, președintele PNL, a anunţat

07 mart. 2022, 16:18,
în Actualitate

Președintele Partidului Naţional Liberal, Florin Vasile Cîțu, a transmis astăzi, 7 martie 2022, faptul că plafonarea prețurilor la energie s-a decis în cadrul Guvernului Ciucă.

De asemenea, preşedintele Senatului a afirmat că şi PNL susține o astfel de măsură.

Reamintim faptul că plafonarea preturilor la energie face referire la implementarea unor măsuri temporare pentru a sprijini clienţii din domeniul energiei. Astfel, se dimunează preţurile de vânzare a energiei către consumatori.

Florin Cîțu anunţă că plafonarea prețurilor la energie s-a decis de Guvern

Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă, a transmis că o Ordonanţă în ceea ce priveşte plafonarea preturilor la energie va fi implementata în curând. Florin Vasile Cîțu a menţionat că s-au purtat numeroase discuţii în ceea ce priveşte acest subiect amplu dezbătut şi care a adus pentru mii de români facturi uriaşe.

„Premierul deja a anunțat o Ordonanță cu niște măsuri care au anumit cost, e adevărat, dar care plafonează prețurile. Deci acest lucru iese din discuție și eu susțin aceste măsuri anunțate de premier de acum două săptămâni. Toată lumea le știe deja, tocmai ca să fie transparent”, a spus Florin Cîțu, întrebat dacă românii vor suporta noi creșteri de prețuri la gaze și energie.

Ce soluţie are România să evite o criză economică

Liderul liberalilor a ţinut să adauge că statul român poate evita o criză economică de proporții dacă şi numai dacă știe cum să gestioneze măsurile economice.

„România a salvat economia când a fost stare de urgență la nivel global. Am stat 30 de zile să gândim acele măsuri. Dacă administrăm bine economia, vom putea să luăm măsuri bune și să trecem cu bine de criză și să avem o creștere economică mare”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu considera plafonarea prețurilor o măsură neadecvată

Important de precizat faptul că Florin Cîțu susţinea în urmă cu exact o lună ca plafonarea preturilor este o măsură neadecvată care va conduce la penurie. De asemenea, liderul liberalilor susţinea că niciun producător nu va vrea să investească într-o industrie cu preturi plafonate.

Mai mult decât atât, şeful Senatului menţionat ca acest subiect a fost dezbătut şi în urmă cu doi ani, când România se afla în criză.

„Preţul, cel mai bine, este determinat de cerere şi ofertă. Se întâlnesc consumatorii cu producătorii şi acolo se determină preţul, nu din intervenţia statului. (…) Eu am înţeles piaţa energiei, acolo se face un compromis, pentru că nu era o piaţă care funcţiona chiar bine. Dar produsele alimentare, eu cred că funcţionează foarte bine”, a afirmat Cîţu, întrebat în urmă cu o lună în legătură cu posibilitatea plafonării preţului la alimente.

Acest subiect a fost şi în atenţia preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu. Acesta susţinea că nu este de acord cu o astfel de măsură pentru că nu îşi doreşte să se întoarcă la comunism, chiar şi pentru o perioadă extrem de scurtă.

„În cadrul legal nu poate fi decât limitată pe o perioadă de timp, pentru că altfel intervenim într-o piaţă liberă pe care ne-am dorit-o cu toţii. Eu unul nu îmi doresc să mă întorc la comunism”, a transmis liderul PSD.

Având în vedere că plafonarea prețurilor la energie s-a decis, în perioada următoare românii ar putea plăti facturi mai mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *