Prima pagină » Culinar » Plăcinte turcești cu carne. Se topesc în gură!

Plăcinte turcești cu carne. Se topesc în gură!

16 iul. 2024, 11:07,
în Culinar

Plăcintele turcești cu carne cunoscute și sub denumirea de „țigarete” sunt servite pe post de aperitiv sau gustare iar pregătirea acestora este extrem de simplă.

Plăcintele turcești cu carne nu sunt la fel de cunoscute ca plăcintele cu brânză dar în Turcia se pregătesc și cu alte umpluturi, precum cea cu spanac sau cartofi.

Ingredientele necesare pentru plăcintele turcești cu carne

Pentru aceste plăcinte savuroase aveți nevoie de 330 g foi yufka – 17 foi triunghiulare, pe care le găsiți la Auchan, 40 ml ulei de măsline, o ceapă mică tocată foarte mărunt, 250 – 300 g carne tocată de vită, sare, piper, ½ linguriță de fulgi de ardei iute sau ½ ardei iute tocat mărunt, ½ linguriță pudră de chimen, nu semințe, ½ linguriță pudră de boia afumată, 2 linguri pătrunjel tocat, 100 g cheddar ras, 100 ml apă pentru umezit foile yufka, ulei de floarea soarelui pentru prajirea plăcintei turcești cu carne.

Pentru plăcintele turcești cu carne trebuie să folosiți foi yufka triunghiulare, însă dacă nu găsiți în magazine decât foi cu formă rotundă, puteți să le tăiați în triunghiuri.

Pentru umplutură se toacă ceapa foarte mărunt după care se călește în uleiul de măsline până se înmoaie și devine sticloasă. Se adaugă carnea tocată de vită și se continuă călirea lor, amestecând destul de des. După care se toarnă 150 ml apă pentru ca aceasta să se gătească mai bine.
Se adaugă sare, piper, pudră de boia afumată, fulgi de ardei iute și pudra de chimion.
Se lasă pe foc până când apa s-a evaporat și carnea s-a gătit, se oprește focul și se adaugă pătrunjelul verde tocat.
Lăsați să se răcească, apoi treceți la asamblarea plăcintelor turcești cu carne.

Asamblarea preparatului turcesc

Se întinde foaia yufka după care se ia o lingură de carne peste care se presară puțină brânză peste ea, apoi se sigilează aducând marginile în interior.

Rulați spre vârf fără să strângeți foarte tare. Ultimii 2 – 3 cm din aluat trebuie să-i umeziți cu apă, introducând capătul într-un bol cu apă. Se continuă rularea, foaia lipindu-se foarte bine și nu se va desface în timpul prăjirii.
Se repetă procedura până se termină umplutura și foile.

Pentru prăjirea plăcintelor turcești cu carne se pune ulei într-o tigaie și se lasă la încins până ce acestea devin aurii pe toate părțile. Puneți ulei în așa fel încât plăcintele să nu treacă de jumătate atunci când se prăjesc.
Plăcintele se intorc cu grijă, cu un clește, ca să nu le spargeți sau să le înțepați, căci compoziția va iesi din ele.

La final trebuie să le scoateți pe o farfurie acoperită cu un prosop de hărtie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Dacă vreți să evitați prăjirea la tigaie, puteți să le stropiți cu un pulverizator cu ulei și să le gătiți la air fryer, dacă încercați în cuptor, nu vor ieși la fel de crocante.
Plăcintele turcești cu carne merg de minune cu un sos de iaurt cu castraveți, dar și cu un sos picant de roșii, acestea sunt perfecte de mâncat calde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024