Prima pagină » Culinar » Plăcinte la tigaie cu brânză, ceapă verde și mărar. Deliciul copilăriei
Plăcinte la tigaie cu brânză, ceapă verde și mărar. Deliciul copilăriei

Plăcinte la tigaie cu brânză, ceapă verde și mărar. Deliciul copilăriei

21 sept. 2023, 09:44,
în Culinar

Cu siguranță vă amintiți de aceste plăcinte din copilărie. Aluatul lor pufos, copt fie pe plită, fie în tigaie, se împletește armonios cu diverse umpluturi, iar rezultatul este unul desăvârșit. Plăcintele la tigaie reprezintă o variantă extrem de gustoasă și practică a tradiționalei plăcinte la cuptor.

Acest tip de plăcintă este rapid și ușor de pregătit, ceea ce o face ideală pentru o cină în familie sau un prânz rapid. În loc să fie coaptă în cuptor, această plăcintă este prăjită direct în tigaie, ceea ce îi conferă o textură crocantă și aurie la exterior, în timp ce interiorul rămâne pufos și aerat. Această metodă de preparare scurtează timpul petrecut în bucătărie, dar mai important, intensifică aromele.

Modul de preparare al plăcintelor la tigaie

Plăcintele la tigaie cu brânză, ceapă și mărar sunt atât de delicioase încât nu te vei sătura niciodată de ele, astfel că nu trebuie să vă faceți griji dacă ați făcut prea multe. Sunt potrivite și în perioada de post, deoarece umplutura poate fi făcută cu ingrediente vegetale (gem, varză, cartofi) sau cu umpluturi dulci (brânză dulce cu stafide, brânză și verdeață). Plăcintele se pot prepara în multe variante, dulci sau sărate, la cuptor, pe plită sau în tigaie, pentru post sau ca desert, cu diferite tipuri de aluat și umpluturi, toate fiind delicioase.

Pentru aluatul de plăcinte la tigaie este nevoie de câteva ingrediente simple, precum 500 grame făină, 250 ml apă, 60 grame ulei, 12 grame sare. Pentru umplutură se vor folosi 375 grame brânză de vacă (sau telemea, caș), sare și piper, mărar, ceapă verde (opțional).

Pentru a prepara aluatul, luați un bol mare și adăugați 500 de grame de făină. În mijlocul făinii, adăugați 12 grame de sare. Treptat, adăugați 250 ml de apă și 60 de grame de ulei. Amestecați ingredientele încet, din mijloc spre exterior, până când încep să se combine. Când aluatul începe să se formeze, începeți să-l frământați. Continuați să frământați până când aluatul devine elastic și neted. Dacă aluatul este prea uscat, adăugați puțină apă. Dacă este prea lipicios, adăugați mai multă făină. Acoperiți aluatul cu un prosop de bucătărie curat și lăsați-l să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute. Pentru umplutură luați un alt bol, adăugați 375 de grame de brânză de vacă (puteți amesteca și mai multe tipuri de brânzeturi). Adăugați sare, piper și mărar după preferințe. Dacă doriți, puteți adăuga și ceapă verde tocată mărunt. Amestecați bine ingredientele pentru umplutură până când sunt bine combinate.

Asamblarea și prăjirea plăcintelor

Împărțiți aluatul în bucăți de dimensiune egală. Pe o suprafață unsă cu ulei, întindeți bucățile de aluat până când se subțiaza, cu un diametru de aproximativ 25-30 cm. Întindeți umplutura de brânză peste aluat, apoi rulați aluatul, începând de la o margine, până la cealaltă.

O altă opțiune este să puneți o lingură de umplutură și să o întindeți pe mijlocul foiței. Apoi luați aluatul de la o margine și îl aduceți către mijloc. Apoi luați următorul colț și îl aduceți în mijloc. Și continuați astfel până acoperiți întreaga umplutură. Încălziți uleiul într-o tigaie mare, apoi adăugați plăcinta cu brânză. Gătiți la foc mediu până când plăcinta devine aurie și crocantă pe ambele părți. Scoateți plăcinta din tigaie și lăsați-o să se răcească puțin înainte de a o tăia.

Această rețetă de plăcinte la tigaie vă încurajeaza să vă jucați cu ingredientele în propria bucătărie și să descoperiți cât de simplu este să vă bucurați de o plăcintă făcută în casă. Plăcinta cu brânză este un produs de patiserie delicios, întâlnit în întreaga lume, existând variante distincte în funcție de regiune. Chiar dacă forma și ingredientele pot varia, în final se urmărește un aluat gustos cu umpluturi care mai de care mai interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
03 septembrie 2024
03 septembrie 2024