Prima pagină » Culinar » Plăcinte dospite cu varză. Rețeta bunicii pentru plăcinte gustoase și pufoase

Plăcinte dospite cu varză. Rețeta bunicii pentru plăcinte gustoase și pufoase

04 ian. 2023, 12:14,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să readucem la masă aromele bucatelor din vremea copilăriei, putem pregăti niște plăcinte dospite cu varză. Acestea sunt pe placul multora dintre noi, fiind delicioase și ușor de făcut. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta bunicii pentru plăcinte gustoase și pufoase.

Plăcinte dospite cu varză

Când vine vorba de savuroasele plăcinte de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete delicioase. Plăcintele pot fi făcute cu dulceață, cu ciocolată, cu brânză, cu carne tocată sau cu varză. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pentru a obține la final niște plăcinte pufoase și gustoase, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged.

Plăcinta cu varză este ideală la mesele de sărbătoare alături de alte bucate tradiționale care vor aminti de rețetele din vremea bunicii. De exemplu, pentru iubitorii de deserturi aromate și savuroase ideală este o plăcintă cu mere ca la mama acasă. Cei care sunt la dietă sau doresc să aibă un stil de viață sănătos și echilibrat pot opta pentru o plăcintă cu dovleac, ușoară și hrănitoare.

Un gust aparte îl au plăcintele dospite cu varză. Acestea se pregătesc ușor, iar dacă avem în vedere câteva trucuri simple, ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Cum să pregătești acasă niște plăcinte delicioase după rețeta bunicii

Dacă vrem să facem niște plăcinte dospite cu varză vom avea nevoie de 500 g de făină, 330 ml de apă caldă, 25 g de drojdie proaspătă, 1 linguriță de sare, un vârf de cuțit de zahăr și ulei, ingrediente pe care le vom folosi pentru aluat. Pentru umplutură vom avea nevoie de 1 varză, sare, piper, 100 ml de ulei, 400 g de telemea, 3 cepe verzi și 1 legătură de mărar.

Mai întâi se pregătește aluatul pentru savuroasele plăcinte dospite. Într-un vas mare se amestecă făina cu sarea, apoi separat se amestecă drojdia cu puțin zahăr și un pic de apă călduță. După ce am obținut o compoziție omogenă, o turnăm în vasul cu făină. Se pune și restul de apă călduță apoi se amestecă ușor până când obținem un aluat elastic și nelipicios. Se frământă foarte bine aluatul apoi se lasă la dospit timp de 10 minute.

Între timp vom face umplutura pentru plăcinte. Varza se spală și se taie mărunt sau se dă prin răzătoare, apoi se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. Se condimentează după gust cu sare și piper și se amestecă ușor până când începe să scadă și să se călească ușor. Se pune brânza dată prin răzătoare, apoi se adaugă mărarul și ceapa tocate mărunt. Se ia umplutura de pe foc și se lasă la răcit.

Se împarte aluatul în în bucăți potrivite și se întinde fiecare bucată de aluat în formă de cerc. Se pune în mijloc câte o lingură de umplutură, se strâng marginile și se întinde plăcinta din nou pentru a-i da forma de cerc, însă cu atenție pentru a nu ieși umplutura. Se pune fiecare plăcintă în tigaia cu ulei încins și se prăjește pe ambele părți. Cu siguranță vom obține la final niște plăcinte dospite irezistibile. Plăcintele dospite pot fi servite cu smântână sau cu un pahar de iaurt.

Plăcintele dospite cu varză sunt pe placul multora dintre noi și pot fi pregătite la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Plăcintele dospite sunt gustoase, aromate și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *