Prima pagină » Culinar » Plăcintă turnată cu brânză – Cea mai simplă rețetă a copilăriei

Plăcintă turnată cu brânză – Cea mai simplă rețetă a copilăriei

30 mart. 2022, 14:10,
în Culinar

Plăcinta turnată cu brânză dulce de vacă este una dintre cele mai îndrăgite și simple rețete. Unora dintre noi, acest desert tradițional ne aduce aminte de vremurile copilăriei, atunci când treceam pragul casei bătrânești a bunicilor. Prăjitura este simplă, însă delicioasă. Un gust dulce, aromat și deloc exagerat!

Aceasta se poate servi oricând, mai ales atunci când ni se face puțin dor de copilărie și ne cuplinde melancolia. Cu siguranță, pregătirea acestui desert va fi apreciată de familie, prieteni și orice musafiri.

Ce ingrediente sunt necesare pentru o prăjitură delicioasă

Pentru această rețetă avem nevoie de mai multe ingrediente, însă pe majoritatea le veți găsi deja, cu siguranță, în bucătărie. Chiar dacă multitudinea de ingrediente vă poate copleși, plăcinta este, de fapt, foarte ușor de preparat.

Pentru aluat va trebui să pregătim aproximativ 130-150 de grame de făină albă de grâu, alături de 120-130 de grame de zahăr. Vom mai avea nevoie și de două ouă de mărime potrivită spre mare. Alături, pregătim și puțin ulei de floarea soarelui, în jur de 50 de ml. Ne va mai trebui și 60-70 de ml de lapte și 5 grame de praf de copt. Desigur, nu putem uita și de un vârf de sare. Nicio rețetă nu este completă fără acesta.

Pentru umplutură vom avea nevoie, desigur, de ingredientul principal, și anume, brânza de vaci. În jur de 500 de grame ne vor fi de ajuns. Mai pregătim două ouă de mărime potrivită, alături de 80 de grame de zahăr alb mai (de preferat, mai fin). Ar fi indicat să adăugăm miezul unei păstăi de vanilie, însă poate fi înlocuită cu o esență de vanilie. Mai avem nevoie de puțin amidon de porunb, însă dacă nu aveți la îndemână, puteți folosi 20-30 de grame de făină. Dacă doriți, puteți adăuga și câteva stafide și niște coajă rasă de lămâie.

Acestea sunt toate ingredientele de care avem nevoie pentru plăcinta turnată cu brânză de vaci.

Plăcinta turnată cu brânză – Cum se prepară aceasta

Putem începe prin a prepara aluatul pentru plăcintă. Pregătim un vas încăpător în care adăugăm cele două ouă, alături de zahărul alb și de praful de sare. Le amestecăm bine, până ce compoziția face spumă. Într-un bol separat, amestecăm făina pregătită și praful de copt. După aceea, le adăugăm în compoziția de ouă, alături de lapte. Amestecăm foarte bine până ce se omogenizează, după care punem și uleiul pregătit. Îl incorporăm și pe acesta în amestec.

Putem pregăti deja tava tapetând-o cu hârtie de copt. În tavă, turnăm doar jumătate din cantitatea compoziției. Avem grijă ca cuptorul să fie deja preîncălzit la 180 de grade când introducem tava. Aceasta se coace în decursul a 15 minute.

Între timp, putem pregăti umplutura de brânză de vaci. Scurgem bine brânza, apoi o adăugăm într-un bol. Peste aceasta, adăugăm zahărul alb cât mai fin, amidonul pregătit (sau făina) alături de miezul de vanilie (sau esența). Toate acestea trebuie bine amestecate, până ce se omogenizează.

După aceea, este momentul să adăugăm cele două ouă pregătite special pentru umplutură, alături de stafide și coaja rasă de lămâie (dacă ati optat pentru aceste variante). Le incorporăm și pe acestea în compoziție.

Atunci când primul blat este gata, putem turna peste acesta umplutura de brânză, iar deasupra turnăm restul compoziției de aluat în mod uniform. Putem tava la cuptor, din nou, pentru aproximativ jumătate de oră.

După ce timpul s-a scurt, scoatem plăcinta din cuptor pentru a se răci. Abia după ce se răcește o putem tăia și sevi.

Plăcinta turnată cu brânză este un desert consistent și delicios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *