Prima pagină » Culinar » Plăcintă turcească cu brânză. Trucuri simple pentru un preparat savuros

Plăcintă turcească cu brânză. Trucuri simple pentru un preparat savuros

02 nov. 2022, 15:10,
B, , h, , în Culinar

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un adevărat deliciu, ideală este gustoasa plăcintă turcească cu brânză. Aceasta este rafinată, aromată și are un aspect inedit. Plăcinta turcească cu brânză necesită mai mult timp de preparare, însă la final succesul culinar va fi garantat. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat savuros.

Plăcintă turcească cu brânză

Atunci când vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un preparat savuros, putem pregăti o plăcintă turcească cu brânză. Aceasta are un gust aparte, iar dacă ținem cont de câteva secrete culinare, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Plăcinta turcească cu brânză este alegerea perfectă la ceas aniversar alături de alte bucate alese.

Când vine vorba de gustoasele plăcinte de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și rafinate. Pe lângă plăcinta turcească cu brânză, putem pregăti pentru iubitorii de deserturi tradiționale ca pe vremea bunicii, o plăcintă de gutui pufoasă și aromată.

De asemenea, dacă vrem să ne bucurăm de gustul unei plăcinte cu dovleac, trebuie să avem în vedere câteva trucuri simple pentru un preparat reușit. Dacă vrem să îi surprindem pe musafiri cu un adevărat deliciu, plăcinta turcească cu brânză este alegerea perfectă.

Trucuri care te vor ajuta să obții o plăcintă savuroasă

Pentru delicioasa plăcintă turcească cu brânză vom avea nevoie de 400 g de aluat de plăcintă sau foi de plăcintă cumpărate, 500 ml de lapte, 80 g de zahăr, 100 ml de ulei, 3 ouă, 150 g de smântână, 1 lămâie, 80 g de stafide, 2 linguri de esență de rom, 16 g de zahăr vanilat, praf de sare și 800 g de brânză de vaci.

Mai întâi se pun stafidele la hidratat în apă călduță în care se adaugă esență de rom. Se lasă timp de 15 minute apoi se scot din apă și se pun într-un bol. După aceea se amestecă laptele cu uleiul și praful de sare, apoi se pune această compoziție la frigider.

Într-un bol se amestecă brânza cu zahărul, coaja rasă de lămâie, 2 ouă, smântâna și stafidele hidratate până când obținem o umplutură omogenă. Ulterior, se desfac foile de plăcintă, iar pe trei foi de plăcintă puse un peste alta se toarnă umplutura de brânză și se uniformizează. După aceea se rulează foile cât mai strâns și se așază în tavă.

Procedăm la fel și cu celelalte foi, până când se termină umplutura de plăcintă turcească. Se toarnă peste plăcinta din tavă amestecul de lapte păstrat la frigider și se lasă timp de 15 minute pentru ca laptele să fie absorbit de gustoasa plăcintă. După aceea, se unge plăcinta cu un ou bătut și se crestează ușor plăcinta din loc în loc.

Se pune tava în cuptorul încins timp de 45 de minute până când plăcinta se rumenește și capătă o crustă crocantă. Când este gata, se scoate plăcinta turcească cu brânză din cuptor, se lasă la răcit apoi se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține un preparat culinar savuros și pe placul tuturor celor de la masă.

Plăcinta turcească cu brânză este gustoasă, aromată și are un aspect deosebit. Aceasta este ideală la mesele festive alături de alte bucate alese, iar dacă vom ține cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *