Prima pagină » Culinar » Plăcintă cu urdă și mărar, făcută după rețeta tradițională. Trucuri care te vor ajuta să obții o plăcintă pufoasă și aromată

Plăcintă cu urdă și mărar, făcută după rețeta tradițională. Trucuri care te vor ajuta să obții o plăcintă pufoasă și aromată

27 iul. 2023, 13:40,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un adevărat deliciu, ideală este o plăcintă cu urdă și mărar, făcută după rețeta tradițională a bunicii. Această plăcintă este perfectă de servit la mesele festive alături de alte bucate alese. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții o plăcintă pufoasă și aromată.

Plăcintă cu urdă și mărar, făcută după rețeta tradițională

Când vine vorba de savuroasa plăcintă de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este plăcinta cu urdă și mărar. Aceasta are o aromă aparte, este gustoasă și sănătoasă, fiind recomandată și celor care se află la dietă sau vor să aibă un stil de viață sănătos.

Plăcinta cu urdă și mărar este ușor de pregătit acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple și adăugăm câteva arome inedite, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat desăvârșit. Pe lângă această plăcintă delicioasă, putem face pentru iubitorii de deserturi tradiționale ca în vremea copilăriei și o plăcintă cu cireșe. Aceasta îi va cuceri cu siguranță pe toți cei de la masă. Plăcinta poate fi transformată rapid într-un desert irezistibil. Pentru asta putem pregăti diverse umpluturi cu fructe, cu ciocolată, cu dulceață sau cu brânză dulce. Rețetele de plăcintă sunt inedite și pot fi adaptate după preferințe.

Cum să obții un adevărat deliciu la tine în bucătărie

Pentru gustoasa plăcintă cu urdă și mărar vom avea nevoie de 300 g de făină, 100 g de zahăr, 2 gălbenușuri de ou, 200 g de unt, 1 lingură de smântână, 1 felie de lămâie și 1 pliculeț de praf de copt, ingrediente necesare pentru pregătirea foilor de plăcintă. Pentru umplutură avem nevoie de 500 g de urdă, 5 linguri de zahăr, 2 ouă, 2 linguri de griș, 1 legătură de mărar tocat, 1 pliculeț de zahăr vanilat și coaja rasă de la o lămâie.

Mai întâi se pregătesc foile de plăcintă. Făina se frământă împreună cu untul apoi se adaugă zahărul, smântâna și gălbenușurile bătute spumă. După aceea se adaugă coaja rasă de lămâie și praful de copt. Se frământă totul foarte bine până când se obține un aluat omogen apoi se împarte în două.

Se întinde o bucată de aluat într-o foaie subțire și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. După aceea se pregătește umplutura de plăcintă. Într-un bol mare se amestecă urda cu zahărul, grișul, ouăle, zahărul vanilat și coaja de lămâie. La final se adaugă mărarul tocat mărunt.

Următorul pas constă în asamblarea plăcintei cu urdă și mărar. Se pune umplutura peste prima foaie de aluat apoi se așază deasupra a doua foaie de aluat. Se pune plăcinta la cuptor timp de 45 de minute, iar când este gata se scoate, se lasă la răcit apoi se porționează pentru a fi servită.

Plăcinta cu urdă și mărar are o aromă aparte și este ideală de servit la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Acest deliciu se face rapid, cu câteva ingrediente și un strop de imaginație. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024