Prima pagină » Culinar » Plăcintă cu mere de post cu apă minerală. Rețeta tradițională a bunicii pentru un desert savuros

Plăcintă cu mere de post cu apă minerală. Rețeta tradițională a bunicii pentru un desert savuros

09 feb. 2023, 15:10,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim un desert aromat ca în vremea copilăriei, ideală este o plăcintă cu mere de post cu apă minerală. Aceasta este gustoasă, pufoasă și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un adevărat deliciu. Iată rețeta tradițională a bunicii pentru un desert savuros.

Plăcintă cu mere de post cu apă minerală

Când vine vorba de savuroasa plăcintă de casă cu mere, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Plăcinta cu mere este pe placul multora dintre noi, fiind aromată, gustoasă și ușor de făcut. Delicioasa plăcintă poate fi făcută în diferite moduri, dar putem folosi o rețetă savuroasă de plăcintă cu mere și în zilele de post.

Atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un deliciu în perioadele cu restricții alimentare putem face un desert irezistibil folosind rețeta veche a bunicii. Dacă vom adăuga și câteva arome inedite, la final vom obține o plăcintă gustoasă, pufoasă și aromată. Pe lângă această plăcintă cu mere de post cu apă minerală, putem face pentru cei dragi și o plăcintă cu varză murată. Aceasta este ideală la mesele de sărbătoare, alături de alte bucate alese.

La fel de bine putem pregăti la ceas aniversar și o plăcintă cu carne tocată. Aceasta are o savoare apare, un aspect deosebit, iar dacă adăugăm câteva verdețuri proaspete și tăiate mărunt, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei obține cea mai bună plăcintă de post

Pentru delicioasa plăcintă cu mere de post cu apă minerală vom avea nevoie pentru foile de aluat de 750 g de făină albă, 250 ml de ulei, 250 ml de apă minerală, 50 g de zahăr, 7 g de praf de copt, 20 ml de esență de vanilie și un vârf de linguriță cu sare. Pentru umplutură vom folosi 1 kg de mere răzuite, 100 g de zahăr, 2 lingurițe de scorțișoară și 30 g de griș. În plus, vom mai avea nevoie de 40 g de făină pentru masa de lucru și tava de copt, 1 lingură de ulei pentru uns tava și 75 g de zahăr pudră pentru decor.

Mai întâi se va pregăti aluatul fraged de post pentru plăcinta cu mere. Se pune făina într-un vas mare și se adaugă praful de copt și sarea. Se amestecă foarte bine ingredientele până se omogenizează. În alt bol se pune uleiul împreună cu zahărul și apa minerală. Se amestecă foarte bine până când se diluează zahărul.

Se toarnă compoziția peste cea de făină și se amestecă din nou până când se obține un aluat omogen. Se frământă foarte bine până când acesta devine nelipicios și ușor moale. Se lasă aluatul la odihnit, timp în care vom pregăti umplutura de mere. Se spală merele și se dau prin răzătoate. Se pun merele rase într-un vas mare și se adaugă zahărul apoi 3 linguri de griș.

Aluatul se împarte în două bucăți egale și se întinde foarte bine până când obținem două foi de aluat. Într-o tavă întinsă se pune ulei și un pic de făină apoi se așază foaia de aluat. Din loc în loc se înțeapă foaia de aluat cu furculița, apoi se adaugă umplutura de mere împreună cu pudra de scorțișoară peste prima foaie de aluat. Se uniformizează umplutura de mere apoi se pune și a doua foaie de aluat. Se înțeapă și aceasta din loc în loc cu furculița. Se pune tava în cuptorul încins timp de 40 de minute. Când este gata plăcinta, se lasă la răcit, se decorează cu zahăr pudră și se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține la final un desert de casă delicios și aromat.

Plăcinta cu mere de post cu apă minerală este gustoasă, ușor de făcut și ideală la mesele de sărbătoare alături de alte deserturi savuroase. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține o plăcintă irezistibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *