Dacă vrem să pregătim un desert delicios în zilele cu restricții alimentare, ideală este o plăcintă cu mere de post. Cu doar 12 linguri din toate ingredientele vom obține o plăcintă pufoasă, gustoasă și aromată. Plăcinta cu mere de post se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Cu 12 linguri de zahăr, făină și mere rase vei obține desertul perfect.
Plăcintă cu mere de post
Când vine vorba de deserturile de post, rețetele sunt diverse, gustoase și pot fi adaptate după preferințe. Pe placul multora dintre noi este plăcinta cu mere de post și cu 12 linguri din toate ingredientele.
Această plăcintă este savuroasă, are un aspect deosebit și se face în doar câțiva pași simpli. Pentru a oferi acestui desert un plus de savoare, avem nevoie de esență de vanilie sau de rom, de scorțișoară și coajă rasă de lămâie și de portocală.
Pe lângă această plăcintă făcută cu 12 linguri din fiecare ingredient, putem face și o prăjitură cu gutui rase. Aromatul desert este ideal de servit la mesele festive și nu numai. La fel de bine putem pregăti și o prăjitură negresă cu vișine, pufoasă și glazurată cu sos de ciocolată.
Plăcinta cu mere de post la 12 linguri este ideală în zilele cu restricții alimentare. Acest desert se face după rețeta bunicii, iar la final vom obține un adevărat deliciu care ne va aminti de copilărie.
Rețeta celei mai bune plăcinte de casă
Pentru plăcinta cu mere de post făcută cu 12 linguri din fiecare imgredient folosit vom avea nevoie de 12 linguri de zahăr, 12 linguri de ulei, 12 linguri de făină și 1 pliculeț de praf de copt, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru umplutură vom folosi 5 mere, 5 linguri de zahăr și un pic de scorțișoară.
Mai întâi vom pregăti merele pentru umplutură. Acestea se spală și se dau prin răzătoare. După aceea se pune zahărul într-o cratiță împreună cu merele rase și se călesc merele ușor. Se pregătește între timp aluatul pentru plăcintă.
Într-un bol mare se amestecă foarte bine zahărul cu uleiul, făina și praful de copt, câte 12 linguri din fiecare. Jumătate din cantitatea de aluat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace aluatul până când merele se călesc bine apoi se toarnă umplutura de mere rase peste care vom pune restul de compoziție de aluat.
Se pune plăcinta din nou la cuptor timp de 40 de minute, apoi se scoate și se pudrează cu zahăr vanilat. După ce se răcește ușor, se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține o plăcintă pufoasă, aromată și gustoasă, pe placul tuturor celor de la masă.
Plăcinta cu mere de post făcută cu 12 linguri din fiecare ingredient folosit este alegerea perfectă pentru orice ocazie. Aceasta se face rapid, este gustoasă și ideală de servit în zilele cu restricții alimentare. Plăcinta cu mere poate fi făcută în diferite moduri, după rețetele vechi ale bunicii. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, această plăcintă gustoasă este irezistibilă. Este aromată, se face rapid și este ideală la orice masă.
S-a scos laptele,să fie plăcinta de post.
Dar s-au adăugat și 2 oua.
Iarăși nu mai e de post.
Totuși,de unde ați luat rețeta asta ?