Prima pagină » Culinar » Plăcintă cu mere ca la mama acasă. Rețeta savuroasă cu care îi vei cuceri pe cei dragi

Plăcintă cu mere ca la mama acasă. Rețeta savuroasă cu care îi vei cuceri pe cei dragi

21 dec. 2022, 11:20,
BZI.ro, în Culinar

Delicioasa plăcintă cu mere ca la mama acasă este pe placul multora dintre noi și ideală la masa de Crăciun. Plăcinta cu mere este gustoasă, aromată și pufoasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată rețeta savuroasă cu care îi vei cuceri pe cei dragi.

Plăcintă cu mere ca la mama acasă

Când vine vorba de savuroasele plăcinte de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și aromate. Plăcinta cu mere este pe placul multora dintre noi, este ușor de făcut și are o savoare aparte. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert tradițional irezistibil la masa de Crăciun, putem opta pentru rețeta de plăcintă cu mere ca la mama acasă.

Pentru a obține o plăcintă aromată și pufoasă trebuie să facem mai întâi un aluat fraged de plăcintă. De asemenea, dacă vom adăuga câteva arome inedite, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Pe lângă plăcinta cu mere și scorțișoară, nu trebuie să lipsească la ceas aniversar și un chec pufos cu lapte. Acesta poate fi făcut simplu și servit dimineața alături de o cafea aromată.

Pentru iubitorii de deserturi tradiționale făcute ca pe vremea bunicii ideal este și un pandișpan cu mure dulce-acrișor. Acesta este ușor de făcut, are un aspect deosebit și un gust aparte. Plăcinta cu mere ca la mama acasă este savuroasă, pufoasă și ideală la mesele de sărbătoare.

Rețeta cu care vei obține un desert de casă delicios

Pentru a pregăti o plăcintă cu mere ca la mama acasă vom avea nevoie de 500 g de făină, 200 g de unt, 150 g de zahăr, 2 gălbenușuri, 1 pliculeț de praf de copt, 200 g de smântână, coaja rasă de portocală și 1 linguriță de suc de portocale. Pentru umplutură vom folosi 1,5 kg de mere, 1 linguriță de scorțișoară, 150 g de zahăr, 50 g de unt.

Într-un vas mare se pune făina împreună cu untul, apoi se adaugă gălbenușurile bătute spumă, zahărul, praful de copt, smântâna, coaja rasă de portocală și sucul de portocale. După ce toate ingredientele se omogenizează, se începe frământarea aluatului până când devine elastic și nu se mai lipește de mâini.

Se lasă aluatul la dospit apoi se împarte în două bucăți egale. Fiecare porție de aluat se învelește în folie alimentară și se dă la frigider timp de o oră. După aceea, se va pregăti umplutura pentru savuroasa plăcintă cu mere. Se spală merele și se dau prin răzătoare, apoi se amestecă împreună cu zahărul și scorțișoara. Se topește untul într-o cratiță apoi se adaugă merele rase. Merele se lasă la călit până se înmoaie apoi se iau de pe foc.

Se scoate aluatul de la frigider și se întinde fiecare bucată până când obținem o foaie de aluat subțire. Se așază prima foaie de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt, apoi se toarnă umplutura de mere și se întinde uniform. Se pune deasupra a doua foaie de aluat pe care o înțepăm cu furculița din loc în loc.

Se pune delicioasa plăcintă la cuptor și se lasă timp de 35 de minute până când se rumenește ușor. Putem verifica dacă plăcinta este gata aplicând testul cu scobitoarea. La final, se scoate plăcinta, se pudrează cu zahăr vanilat și se lasă la răcit. Cu siguranță vom obține un adevărat deliciu.

Plăcinta cu mere este gustoasă, aromată și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională, succesul culinar va fi garantat. Acest desert savuros este ideal la mesele festive alături de alte prăjituri rafinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *