Prima pagină » Culinar » Plăcintă cu iaurt și brânză. Un desert care îți va aminti de copilărie și de rețeta bunicii

Plăcintă cu iaurt și brânză. Un desert care îți va aminti de copilărie și de rețeta bunicii

29 ian. 2024, 14:49,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim un desert pufos și gustos ca la mama acasă, putem face o plăcintă cu iaurt și brânză. Aceasta merge servită la orice masă și la orice ocazie, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Iată un desert care îți va aminti de copilărie și de rețeta bunicii.

Plăcintă cu iaurt și brânză

Când vine vorba de gustoasele plăcinte de casă, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri culinare. Plăcintele pot fi făcute cu brânză și stafide, cu dulceață, cu varză, cu carne tocată, cu ciuperci și cu multe alte umpluturi, în funcție de gust și preferințe.

Pe placul multora dintre noi este plăcinta cu iaurt și brânză. Aceasta este pufoasă, aromată și merge de minune la orice masă și la orice ocazie. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale putem face și un pandișpan cu mere rase în aluat. Acesta poate fi ornat cu zahăr pudră sau cu sos de caramel.

La fel de bine putem pregăti o prăjitură negresă cu nucă și glazură de ciocolată. Aceasta ne va aminti de vremea copilăriei. Negresa poate fi făcută de post sau cu lapte, cacao și stafide. Rețeta poate fi adaptată după preferințe.

Plăcinta cu iaurt și brânză este delicioasă și merge servită la mesele de sărbătoare în familie. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

Pentru savuroasa plăcintă cu iaurt și brânză vom avea nevoie de 1 pachet de foi de plăcintă, 6 ouă, 100 g de stafide, 400 g de brânză dulce, 500 g de iaurt, 150 g de zahăr, esență de vanilie, 1 linguriță de coajă rasă de lămâie, 1 praf de sare și 90 g de unt. Pentru ornat vom folosi un amestec din 50 ml de lapte, 1 ou și zahăr vanilat.

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă albușurile cu un praf de sare apoi se adaugă zahărul și se amestecă bine pentru a se obține o compoziție ca de bezea. Într-un alt bol se mixează gălbenușurile cu restul de zahăr apoi se adaugă brânza și iaurtul, stafidele, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie. Se încorporează compoziția de albușuri în cea de gălbenușuri.

Se pun câte trei foi de plăcintă pentru un strat apoi se așază un strat generos de umplutură de brânză. După aceea se mai pun trei foi de plăcintă și însă un strat de brânză. Se procedează la fel până se termină umplutura și foile de plăcintă. Se unge plăcinta cu unt apoi se pregătește un amestec din ou și lapte și se toarnă în tava cu plăcintă.

Se pune desertul tradițional la cuptor timp de 45 de minute și se înțeapă din când în când cu o scobitoare pentru a se coace bine la interior. Când este gata, se scoate plăcinta din cuptor și se pudrează cu zahăr vanilat. Se lasă la răcit apoi se porționează pentru a fi servită.

Plăcinta cu iaurt și brânză este delicioasă, aromată, fragedă și ușor de pregătit. Rețeta le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de bucatele bunicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *