Prima pagină » Culinar » Plăcintă cu iaurt cu foi rupte. Un desert aromat și însiropat

Plăcintă cu iaurt cu foi rupte. Un desert aromat și însiropat

22 nov. 2023, 10:21,
BZI.ro, în Culinar

Delicioasa plăcintă cu iaurt cu foi rupte este alegerea perfectă pentru orice masă. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta grecească, la final vom obține un desert savuros. Plăcinta cu iaurt cu foi rupte are o savoare deosebită și merge de minune servită la orice masă, chiar și la micul dejun. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert aromat și însiropat.

Plăcintă cu iaurt cu foi rupte

Când vine vorba de gustoasa plăcintă de casă, rețetele sunt diverse, savuroase și pot fi adaptate după preferințe. Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert aromat, însiropat și fraged, putem face o plăcintă cu iaurt cu foi rupte.

Aceasta poate fi făcută și la mesele festive alături de alte prăjituri de casă fragede de se topesc în gură. Plăcinta cu iaurt și foi rupte se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Pe lângă acest deliciu, putem să îi surprindem pe cei de la masă cu o prăjitură din albușuri și iaurt. Aceasta este cremoasă, pufoasă, iar mirosul îmbietor le va aminti celor de la masă de rețetele bunicii și de vremea copilăriei.

Pentru iubitorii de delicii tradiționale ideali sunt niște colțunași cu magiun. Aceștia sunt savuroși și merg de minune la masa de Crăciun sau de Revelion. Plăcinta cu iaurt cu foi rupte este alegerea perfectă indiferent de ocazie.

Rețeta cu care vei obține o plăcintă irezistibilă

Pentru delicioasa plăcintă cu iaurt cu foi rupte vom avea nevoie de 1 pachet de foi de plăcintă, 300 g de iaurt grecesc, 4 ouă, 10 linguri de zahăr, 150 ml de ulei, 1 pliculeț de praf de copt, 2 linguri de zeamă de lămâie, 1 pliculeț de zahăr vanilat sau esență de vanilie și puțină sare. Pentru sirop vom folosi 6 linguri de zahăr, 250 ml de apă și 2 lingurițe de coajă rasă de lămâie.

Într-un bol mare mixăm ouăle împreună cu sarea și zahărul până obținem o compoziție spumoasă. Se adaugă și un pic de ulei apoi zahărul vanilat sau esența de vanilie, iar la final iaurtul ți praful de copt stins cu zeamă de lămâie.

Vom opri o foaie de plăcintă, iar restul le rupem și le punem în compoziția cu iaurt. Se amestecă totul foarte bine până când toate ingredientele se omogenizează. După aceea tapetăm o tavă cu hârtie de copt și o ungem cu ulei. Foaia de aluat se pune în tavă și se întinde bine. Compoziția de plăcintă se toarnă în tavă și se uniformizează.

Punem plăcinta la cuptor până se rumenește ușor deasupra. Între timp se caramelizează 6 linguri de zahăr cu 250 ml de apă și coajă de lămâie. Se scoate tava din cuptor și se pune siropul caramelizat peste plăcintă apoi se lasă plăcinta la răcit. După aceea se porționează pentru a fi servită.

Plăcinta cu iaurt cu foi rupte este gustoasă și are o textură fină. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Acest desert poate fi pregătit și pentru mesele festive, pentru zilele de sărbătoare sau la orice ocazie, atunci când vrem să ne răsfățăm cu ceva dulce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *