În sezonul de toamnă și nu numai putem pregăti o plăcintă cu dovleac de post. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține un preparat pufos, gustos și aromat. Iată cum să pregătești la tine în bucătărie un adevărat deliciu în sezonul de toamnă.
Plăcintă cu dovleac de post
Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un preparat delicios, putem face o plăcintă cu dovleac de post. În zilele cu restricții alimentare ideală este această plăcintă savuroasă. Când vine vorba de deliciile cu dovleac, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.
Pe lângă plăcinta cu dovleac de post putem face și niște chiftele sau o tocană de legume cu orez. La fel de bine putem să îi cucerim pe cei dragi cu un dovlecel umplut făcut la cuptor sau cu o mâncărică de dovlecei. Rețetele de post sunt diverse, gustoase și sănătoase.
Plăcinta cu dovleac de post are o savoare aparte, este sățioasă, pufoasă și ușor de făcut. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. O altă plăcintă de post ideală de servit în zilele cu restricții alimentare este plăcinta cu ciuperci.
Cum să pregătești o plăcintă fragedă și gustoasă
Pentru o plăcintă cu dovleac de post vom avea nevoie de 300 g de făină, 8 linguri de zahăr tos, 60 ml de ulei, 85 ml de apă, o jumătate de pliculeț de praf de copt, și un praf de sare, ingrediente necesare pentru aluatul de post. Pentru umplutura de plăcintă vom folosi 2 kg de dovleac, 1 lingură de margarină, 110 g de zahăr tos, 1 pliculeț de zahăr vanilat și coaja rasă de la o lămâie.
Mai întâi vom pregăti umplutura de dovleac. Se curăță dovleacul de coajă și de semințe apoi se dă prin răzătoare. După aceea se pune margarina la topit într-o tigaie apoi se pune la călit dovleacul ras împreună cu zahărul, coaja rasă de lămâie și zahărul vanilat. Se lasă totul la foc mic până când scade zeama de dovleac.
După aceea vom pregăti aluatul pentru plăcintă. Într-un vas mare se amestecă făina cu zahărul, cu uleiul, apa, praful de copt și sarea. Se amestecă până când toate ingredientele se omogenizează apoi se începe frământarea aluatului.
Aluatul se împarte în două bucăți egale. Fiecare foaie de aluat se întinde foarte bine apoi o foaie se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste aluat se toarnă umplutura de dovleac și se uniformizează apoi se așază a doua foaie de aluat. Se fac câteva găuri cu furculița în aluat și se dă la cuptor. Când plăcinta s-a rumenit bine se scoate din cuptor, se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr vanilat apoi se porționează pentru a fi servită.
Plăcinta cu dovleac de post este aromată, gustoasă și ușor de pregătit. Acest deliciu este ideal de servit în zilele cu restricții alimentare. Plăcinta cu dovleac este pe placul multora dintre noi și poate fi pregătită la mesele festive alături de alte bucate alese.