Pentru iubitorii de preparate gustoase și aromate, care amintesc de vremea copilăriei, ideală este o plăcintă cu ciuperci. Aceasta are o savoare aparte, este sănătoasă, sățioasă și adorată de mulți dintre noi. Plăcinta cu ciuperci se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să pregătești un adevărat deliciu după rețeta bunicii.
Plăcintă cu ciuperci
Când vine vorba de rețetele cu ciuperci, doamnelee se întrec în tot felul de trucuri culinare. Ciupercile sunt sănătoase, sățioase și au o savoare aparte. Ciupercile pot fi puse la borcan pentru iarnă, pot fi pregătite în zacuscă sau pot fi incluse în pregătirea unor plăcinte delicioase.
Plăcinta cu ciuperci este ideală de servit la orice masă, alături de alte bucate alese. Dacă vrem să obținem o plăcintă pufoasă, gustoasă și aromată, trebuie să facem mai întâi un aluat frged și aerat. Pe lângă plăcinta cu ciuperci, putem să îi surprindem pe cei de la masă cu un alt preparat cu ciuperci, o tocăniță cu ghebe de toamnă.
De asemenea, pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale făcute după rețeta bunicii, putem face și o porție de escalop de pui cu ciuperci. Acest fel de mâncare este savuros, aromat și merge perfect la orice ocazie.
Gustoasa plăcintă cu ciuperci este pe placul multora dintre noi, se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Cum să pregătești acasă o plăcintă savuroasă
Dacă vrem să pregătim o plăcintă cu ciuperci vom avea nevoie de 1 pachet de margarină, 300 g de făină, 1 ou, 1 pliculeț de praf de copt, 1 linguriță de sare și 1 linguriță de zahăr, ingrediente necesare pentru aluat.
Pentru umplutură vom folosi 4 cepe, 800 g de ciuperci, 4 ouă, 150 g de cascaval, 1 legătură de mărar, 1 gălbenuș, sare și piper. Mai întâi se pregătește aluatul de plăcintă. Într-un vas se pun toate ingredientele pentru aluat și se amestecă foarte bine apoi se frământă aluatul și se lasă la dospit. După aceea se pregătește umplutura savuroasă.
Într-o tigaie cu puțin ulei încins se călește ceapa până capătă o culoare ușor maronie apoi se rade cașcavalul și se amestecă mereu să nu se lipeasscă de tigaie. Se ia tigaia de pe foc și se adaugă ouăle, mărarul tocat, cașcavalul ras și condimentele și se amestecă pentru a se încorpora toate ingredientele.
Se împarte aluatul în două bucăți și se întinde fiecare bucată pentru a obține două foi de grosime potrivită. Prima foaie se pune într-o tavă întinsă și tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Se toarnă umplutura și se uniformizează apoi se așază a doua foaie de aluat. Se unge deasupra plăcinta cu gălbenuș apoi se pune la cuptor timp de 40 de minute. Cu siguranță vom obține o plăcintă gustoasă, aromată și fragedă.
Plăcinta cu ciuperci este ideală de servit la orice ocazie, este gustoasă, pufoasă și ușor de pregătit. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.
Ati uitat sa scrieti ca in umplutura trebuie adaugate si ciupercile … hahaha