Prima pagină » Culinar » Plăcintă cu carne tocată cu aluat făcut în casă. Rețeta tradițională cu care vei obține cele mai bune plăcinte

Plăcintă cu carne tocată cu aluat făcut în casă. Rețeta tradițională cu care vei obține cele mai bune plăcinte

17 nov. 2023, 09:26,
în Culinar

La mesele de sărbătoare în familie putem pregăti o plăcintă cu carne tocată cu aluat făcut în casă. Aceasta este savuroasă, gustoasă, pufoasă și merge de minune și la masa de Crăciun sau de Revelion. Iată rețeta tradițională cu care vei obține cele mai bune plăcinte.

Plăcintă cu carne tocată cu aluat făcut în casă

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un adevărat deliciu, putem pregăti o plăcintă cu carne tocată cu aluat făcut în casă. Pentru ca succesul culinar să fie garantat trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aerat, iar umplutura să fie condimentată bine.

Plăcinta cu carne tocată le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Plăcinta poate fi umplută și cu brânză, cu varză murată, dar la fel de bine poate fi transformată într-un desert tradițional irezistibil și pot fi umplute cu dulceață de casă sau cu ciocolată.

Când vine vorba de gustoasele plăcinte, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Dacă optăm pentru o plăcintă cu carne tocată, trebuie să avem în vedere câteva trucuri, iar la final ne vom răsfăța papilele gustative. Acest deliciu este nelipsit la mesele de sărbători alături de cârnații de casă, de gustoasele sarmale sau de piftia cu carne de porc sau de cocoș.

Rețeta simplă pentru cele mai bune plăcinte de casă

Pentru delicioasele plăcinte de casă cu carne tocată și aluat fraged vom avea nevoie de 1 kg de făină, 200 g de unt, 3 linguri de iaurt, 1 linguriță de sare, 1 pliculeț de praf de copt, 2 ouă, ingrediente necesare pentru aluat.

Pentru umplutură vom folosi 600 g de carne tocată, 1 ceapă, 1 ou, 1 morcov, câteva ciuperci, iar pentru uns deasupra vom folosi 1 ou și 100 g de cașcaval ras.

Mai întâi se pregătește aluatul fraged și aerat. Într-un vas se amestecă făina cu untul, ouăle, iaurtul, sarea și praful de copt. Se amestecă foarte bine până când toate ingredientele se omogenizează apoi se frământă aluatul.

Când este gata, se lasă aluatul la dospit apoi vom pregăti umplutura cu carne. Se curăță ceapa și se toacă mărunt apoi se călește într-o tigaie cu puțin ulei încins. După aceea se adaugă și carnea și se amestecă cu ceapa călită. Se lasă totul la foc mic apoi se potrivește gustul cu sare, piper și boia dulce. Treptat adăugăm și morcovul ras și un ou bătut foarte bine.

Aluatul se întinde foarte bine pe masă cu sucitorul, se împarte în două bucăți și se formează două foi de aluat. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt se așază prima foaie de aluat apoi se pune umplutura cu carne și se întinde foarte bine. Se presară din loc în loc și ciuperci tăiate cubulețe apoi se așază a doua foaie de aluat. La final, se unge cu ou bătut și se presară cașcaval ras.

Plăcinta cu carne tocată se face rapid, este gustoasă și merge servită la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să facem un aluat fraged și o umplutură bine frământată și condimentată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`