Prima pagină » Culinar » Plăcintă cu carne cu foi din comerț. Un preparat simplu ce nu necesită multe ingrediente

Plăcintă cu carne cu foi din comerț. Un preparat simplu ce nu necesită multe ingrediente

01 iul. 2024, 13:01,
BZI.ro, în Culinar

Având origini turcești, plăcinta cu carne cu foi din comerț este o rețetă dobrogeană ușor de gătit, ce poate merge atât ca masă, cât și ca gustare. Aceasta este la fel de gustoasă caldă, cât și rece, a doua zi. Poate fi pusă chiar și la pachet pentru copil în excursii sau la picnicuri.

Rețetă de plăcintă cu foi din comerț

Pentru preparare, aveți nevoie de un 1 pachet de 500 g foi subțiri (cca. 16 buc) și 75 ml de ulei amestecat cu 50 g unt topit. În ceea ce privește umplutura, ingredientele sunt: 750 g carne tocată (porc, vită sau amestec), 500 g ceapă, 3 linguri de ulei, sare, piper, chimen, 300 g smântână acrișoară cu min. 20% grăsime, 2 ouă, 2 mâini de verdeață (pătrunjel, mărar).

Pentru liezon, trebuie: 1 ou, 200 g smântână, 100 ml lapte rece, sare, piper.

Timpul de gătire va fi de 60 de minute.

Pentru umplutură, se pune la încins o tigaie antiaderentă unde rumenim carnea tocată în grăsimea lăsată de ea. Totul se face la foc mare. După 10 minute, adăugăm ceapa tocată, uleiul și condimentăm cu sare, piper negru măcinat și chimen. Se reduce flacăra la mediu și se lasă așa până ceapa se înmoaie. Dacă carnea de vită este tare, se adaugă o ceașcă de apă caldă și se lasă la fiert pentru 20-30 de minute pentru a se înmuia.

Apoi creștem flacăra pentru a scădea umplutura. Lăsăm apoi la răcorit tigaia și apoi adăugăm 300 g de smântână, 2 ouă crude, verdeață tocată, sare și piper. Totul trebuie amestecat.

Cum montăm plăcinta

Topim 50 de grame de unt pe care le amestecăm cu 3 linguri de ulei. Într-un pachet sunt cca. 16 foi pe care le împărțim în 4-3-4 si 5 plisate deasupra. Alegem o tavă de 20×30 cm și înălțime și de vreo 5 cm, pe care o ungem cu grăsime. Punem primele 4 foi unse cu grăsime, turnăm jumătate din umplutura făcută, cu smântână și după punem alte 3 foi unse între ele. Punem restul de umplutură, apoi alte 4 foi unse. După fiecare strat de carne, pliem marginile foilor spre interior.

Restul de 5 foi rămase le punem deasupra, obținând o suprafață creață pe care o ungem din belșug cu restul de grăsime topită și o presărăm cu chimen. Punem apoi tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Pentru liezon, desfacem un ou pe care îl amestecăm cu 200 de g de smântână și subțiem totul cu 100 de g de lapte. Asezonăm cu sare și piper, după care amestecă. Mixul îl turnăm peste plăcinta făcută punem din nou la cuptor, la 170 de grade, pentru încă 15-20 de minute.

Plăcinta cu carne cu foi din comerț este gata, putând fi servită atât rece, cât și caldă. Rezultatul este extraordinar de gustos și aromat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 iulie 2024
03 iulie 2024