Prima pagină » Culinar » Plăcintă creață cu brânză și iaurt. Rețeta tradițională care te va cuceri

Plăcintă creață cu brânză și iaurt. Rețeta tradițională care te va cuceri

12 ian. 2024, 13:00,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti o plăcintă creață cu brânză și iaurt. Aceasta este savuroasă și le amintește celor dragi de vremea copilăriei. Plăcinta creață umplută cu brânză și mărar este pufoasă, gustoasă și merge de minune la mesele de sărbătoare în familie alături de alte bucate alese. Iată rețeta tradițională carete va cuceri.

Plăcintă creață cu brânză și iaurt

Delicioasele plăcinte de casă făcute după rețeta de odinioară sunt adorate de mulți dintre noi. Plăcintele pot fi umplute cu brânză, cu ciocolată, cu dulceață de casă, cu varză și cu multe alte compoziții aromate.

Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație putem transforma foarte ușor plăcinta dintr-un desert într-un fel de aperitiv. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Plăcinta creață cu brânză și iaurt este savuroasă și merge de minune la orice masă și la orice ocazie.

Pentru a obține niște plăcinte gustoase, trebuie să facem un aluat fraged și aerat. Acesta poate fi frământat cu lapte, cu untură, cu ulei și apă minerală sau cu iaurt. Plăcinta creață cu brânză și iaurt este alegerea perfectă pentru orice ocazie. Acest deliciu îi va cuceri pe musafiri și le va aminti de copilăriei. Plăcintele merg servite la prânz alături de alte bucate alese.

Cum să pregătești niște plăcinte pufoase și gustoase

Pentru gustoasa plăcintă creață cu brânză și iaurt vom avea nevoie de 700 g de făină, 250 ml de apă, 1 praf de sare, 20 g de drojdie proaspătă, 500 g de brânză de oaie, 400 g de iaurt, 6 ouă, 20 g de zahăr pudră, 200 ml de ulei și 1 lingură de oțet.

Într-un lighean mare se pune făina, iar în mijloc se face o gaură. În apa călduță se dizolvă drojdia și se toarnă în vasul cu făină. Se adaugă oțetul și sarea apoi se amestecă toate ingredientele și se frământă aluatul foarte bine.

Cât aluatul stă la dospit se pregătește umplutura din brânză. Brânza de oaie se amestecă cu 3 ouă și 200 g de iaurt. După ce aluatul a crescut, se împarte în bucăți și se întind foarte bine pentru a obține foi de aluat subțiri. Se taie în pătrate potrivite apoi se pune pe fiecare bucată de aluat câteva linguri de umplutură de brânză și se încrețește aluatul de la margini spre interior, având grijă să nu curgă umplutura.

Plăcintele se așază una lângă alta într-o tavă întinsă unsă cu ulei și se ung plăcintele cu ou bătut. Se pun la cuptor timp de 30-40 de minute, iar când sunt gata, se scot plăcintele din cuptor și se lasă la răcit apoi se servesc.

Plăcinta creață cu brânză și iaurt se face după rețeta veche a bunicii. Dacă ținem cont de câteva trucuri culinare, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Plăcinta creață cu brânză și iaurt poate fi făcută la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un preparat ca la mama acasă. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație și îndemânare, vom obține niște plăcinte pufoase, gustoase și sățioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024