Prima pagină » National » Plăci de beton desprinse, pe o șosea din România. O femeie a zburat cu mașina de pe carosabil
Plăci de beton desprinse, pe o șosea din România. O femeie a zburat cu mașina de pe carosabil

Plăci de beton desprinse, pe o șosea din România. O femeie a zburat cu mașina de pe carosabil

19 iun. 2024, 17:00,
BZI.ro, în National

Momente de groază pentru o șoferiță de 56 de ani care, pur și simplu, a zburat cu mașina de pe carosabil. Vinovate sunt plăcile de beton ale drumului, care s-au desprins din cauza caniculei.

Temperaturile extrem de mari de la nivelul asfaltului au efecte care pot fi periculoase pentru șoferi. În Gorj, de exemplu, un drum județean a ajuns să fie plin de denivelări, pe ambele sensuri, după ce plăcile de beton din care este construit s-au dilatat de la căldura excesivă. O femeie a ajuns la spital după ce a pierdut controlul volanului, în timp ce încerca să treacă de dâmburi.

Plăcile de beton s-au ridicat ca o rampă, pe ambele sensuri ale drumului din comuna Dănești

Femeia a ajuns la spital după ce a pierdut controlul volanului, în timp ce încerca să treacă de dâmburi, iar alți șoferi s-au ales cu mașinile lovite.

Autoritățile locale spun că din cauza căldurii, dar și din cauza greutății foarte mari a mașinilor care tranzitează zona, plăcile de beton s-au ridicat.

„Când nu o să mai fie așa de cald, turnăm din nou beton. Oricum, drumul este în licitație publică, de aia am insistat să fie din fonduri europene. Valoarea lui este de 85 milioane de lei. Am mai avut anii trecuți asemenea evenimente dar nu în același loc. Cele patru dale ridicate, e și pentru noi o premieră”, spune Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Mașinile abia se pot strecura printre dâmburi

Unii șoferi ocolesc kilometri întregi, pentru a evita porțiunea drum, iar alții își testează îndemânarea la volan. Pentru mașinile de mare tonaj, însă, este imposibil de trecut.

Problema este că șoferii nu știau de situație și au rămas blocați. Autoritățile îi roagă pe șoferi să circule prudent până la remedierea situației. Termenul de execuție încă nu a fost estimat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *