Prima pagină » Culinar » Pizza pe felii de pâine, gata în 30 de minute. Idei de toppinguri pe gustul tuturor

Pizza pe felii de pâine, gata în 30 de minute. Idei de toppinguri pe gustul tuturor

29 dec. 2023, 09:34,
în Culinar

Vă prezentăm o rețetă super ușoară de pizza pe felii de pâine cu unt de usturoi. Poate fi personalizată, este delicioasă fără dar și poate, și se prepară în mai puțin de 30 de minute! Plină de sos delicios și cașcaval topit, această rețetă simplă este masa perfectă pentru o seară de film sau ca aperitiv pentru petrecere.

Sugestii de asamblare pentru pizza pe felii de pâine cu unt de usturoi

Cu această rețetă vei economisi timp și energie, căci punând usturoiul, pătrunjelul și untul în robotul de bucătărie vei obține rapid o pastă de unt de usturoi foarte fină și ușor de întins.

Poți folosi orice fel de pâine ai la îndemână – asigură-te doar că este o pâine consistentă care să poată susține toate toppingurile. Cum aluatul obișnuit de pizza va fi înlocuit cu pâine, va trebui să găsești o una care are o crustă groasă și crocantă. Tipurile de pâine care ar funcționa bine în aceasta rețetă sunt baghetă franțuzească, boule, pâinea italiană, rustică sau ciabatta.

Folosește orice toppinguri îți plac pentru această pizza pe felii de pâine și unt de usturoi. Îți sugerăm ceapa roșie tăiată cubulețe, ardei grași tăiați cubulețe, măsline negre sau verzi, ciuperci feliate, cârnați italieni, bacon crocant, cubulețe de șuncă, ananas, roșii feliate, busuioc proaspăt. Ține minte că aroma de usturoi se va domoli puțin pe măsură ce pizza pe felii de pâine se coace în cuptor, deci dacă untul de usturoi pare extrem de usturoiat, exact așa trebuie să fie! Untul de usturoi va adăuga un strat cremos și delicios sub aromele clasice de pizza, așa că nu economisiți usturoi.

Pentru o pizza rapidă de casă vei avea nevoie de 450 g felii de pâine, 10 linguri unt moale, ½ ceașcă pătrunjel proaspăt, 8 căței de usturoi, mărunțiți fin, sare kosher, ½ ceașcă sos de pizza, 225 g brânză mozzarella, ¼ ceașcă felii de pepperoni, parmezan răzuit și fulgi de chilli.

Pașii de preparare

Această pizza cu felii de pâine și unt de usturoi este o rețetă versatilă și delicioasă, putând fi servită atât ca aperitiv, ca fel de mâncare de sine stătător sau la petreceri.

  1. Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Adaugă într-un bol mic untul, pătrunjelul, usturoiul și un praf generos de sare și piper.
    Amestecă până când toate ingredinetele sunt bine omogenizate.
  3. Taie o bucată de pâine în jumătate pe lungime. Așeaz-o cu partea tăiată în sus pe o tavă de copt.
  4. Întinde untul de usturoi într-un strat uniform pe partea cu miez a fiecărei bucăți de pâine.
  5. Coace timp de 5 minute.Scoate din cuptor și împarte sosul de pizza în mod egal pe feliile de pâine.
  6. Adaugă mozzarella, felii de pepperoni și orice alte ingrediente de topping dorești.
  7. Las-o în cuptor încă 15-20 de minute. Dacă dorești, folosește funcția de grill pentru 1-2 minute.
  8. Lasă pizza să se răcească câteva minute, tai-o felii, decorează cu frunze de busuioc și savurează!
  9. Poți ajusta cantitatea de usturoi și celelalte ingrediente pentru a se potrivi gustului tău!

Aceasta este o rețetă minunată pentru o masă în familie și cea mai bună parte este că poți ajusta nivelul de usturoi în funcție de preferințele familiei tale. De asemenea, poți schimba toppingurile și adăuga ce a mai rămas prn frigider. Folosește această rețetă de pâine cu unt de usturoi ca o bază de pornire și dă frâu liber creativității alegând ingredientele preferate.

Pentru un răsfăț complet puteți servi pizza pe felii de pâine alături de cartofi copți umpluți, cartofi țărănești prăjiți sau chiftele de carne cu lămâie și chili. Totodată, este o idee de masă suficient de simplă și rapidă pentru o cină simplă în timpul săptămânii.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`