Prima pagină » Culinar » Pizdulice de porc la tigaie cu unt de tarhon. Cum trebuie preparată această delicatesă culinară
Pizdulice de porc la tigaie cu unt de tarhon. Cum trebuie preparată această delicatesă culinară

Pizdulice de porc la tigaie cu unt de tarhon. Cum trebuie preparată această delicatesă culinară

19 sept. 2023, 11:47,
în Culinar

Bucătăria românească oferă o varietate bogată de preparate culinare extrem de delicioase, iar în spatele unor denumiri de mâncăruri se ascund povești și explicații populare nebănuite. Un exemplu în acest sens este delicatesa cunoscută sub numele de „pizdulice de porc” sau „trufandă”. Cu toate că nu se regăsește în meniurile multor restaurante românești, acest lucru nu se datorează faptului că clienții s-ar simți jenați de ea, deși în realitate acest lucru se întâmplă uneori. Motivul pentru care pizdulicea este rar întâlnită în gastronomie este că aceasta reprezintă mușchiul inghinal al porcului sau al vitei și se obține în cantități mici de la fiecare animal sacrificat. Cu toate acestea, carnea rezultată este extrem de fragedă, conține straturi subțiri de grăsime și are o aromă deosebită.

Termenul de “pizdulice” se referă la secțiunea de carne din interiorul pulpei, de lângă osul pelvian al porcului. Deși probabil nu veți vedea pizdulici în supermarket, le puteți găsi cu ușurință online sau la unele măcelarii locale. Este o rețetă grozavă pentru cină și un subiect interesant pentru inițierea unei conversații.

Rețetă de unt de tarhon pentru pizdulice de porc

Această secțiune mică de la porc, este foarte gustoasă, fragedă și ușor de gătit, deoarece stratul subțire de grăsime de pe exteriorul fripturii se topește în timpul gătirii și obțineți astfel o friptură foarte suculentă. Pentru a vă bucura cu adevărat de gustul acestei secțiuni, se servește cu unt simplu de tarhon, care se poate prepara în câteva minute. De fapt, toată această rețetă de friptură este gata în doar 15 minute!

Începeți prin a face untul de tarhon. Pentru prepararea acestuia se folosesc 2 linguri de unt și 2 linguri tarhon. Rupeți frunzele de tarhon de pe tulpină și tăiați-le în bucăți mici. Pune 2 linguri de unt moale într-un castron și pasează-l cu o furculiță. Adăugați jumătate din tarhonul tocat și amestecați bine. Verificați dacă ați pus suficientă sare. Răzuiți untul și puneți-l pe o bucată de folie alimentară. Rulați-l într-o formă de cârnaț și răsuciți capetele pentru a sigila. Pune-l la congelator timp de 10 minute pentru a se întări. Îndepărtați folia și rulați untul în restul de tarhon tocat. Se lasă la frigider până este gata friptura.

Pașii pentru prepararea cărnii

Cu această rețetă de friptură puteți hrăni aproximativ 4 persoane. Aveți nevoie de 600 g pizdulice de porc, 2 linguri de unt sărat, tarhon proaspăt, ½ linguriță sare, ½ linguriță piper negru proaspăt măcinat, 2 lingurițe ulei vegetal care poate fi încălzit la o temperatură ridicată fără a se arde, o tigaie, un cuțit ascuțit, un tocător, folie alimentară și de aluminiu, clești, prosop de hârtie.

Aduceți carnea la temperatura camerei. În mod ideal, aceasta înseamnă să-l scoateți din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de a-l găti. Scoateți carnea din ambalaj și uscați-o cu hârtie de bucătărie. Frecați aproximativ o lingură de unt peste ambele părți ale fripturii și asezonați-le cu sare și piper. Este important să nu sărați friptura de pizdulice cu prea mult timp înainte da o pune pe foc. Dacă sarea este lăsată pe suprafața cărnii pentru o perioadă prea mare de timp, aceasta va începe să scoată umiditatea din carne și să o înmoaie.

Încinge uleiul la foc mediu spre mare într-o tigaie spațioasă. Puneți pizdulicile și gătiți-le timp de 3 minute pe fiecare parte, apoi adăugați lingura de unt rămasă în tigaie și distribuiți pe suprafața cărnii. Se ia de pe foc, se acoperă cu folie și se lasă să se odihnească preț de câteva minute. Serviți aceste pizdulice de porc cu sosul format în tigaie și o felie de unt de tarhon peste ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
16 noiembrie 2024
16 noiembrie 2024