Prima pagină » Radio » Actualitate » Piure taranesc gratinat, o minunatie de reteta. Asa cartofi deliciosi nu ati mai gustat pana acum
Piure taranesc gratinat, o minunatie de reteta. Asa cartofi deliciosi nu ati mai gustat pana acum

Piure taranesc gratinat, o minunatie de reteta. Asa cartofi deliciosi nu ati mai gustat pana acum

18 oct. 2018, 12:03,
în Radio
a:3:{s:7:"site_id";i:17;s:6:"old_id";i:21209;s:8:"site_url";s:12:"radio.bzi.ro";}

Pentru astazi va propunem o reteta in care cartofii, rosiile si cascavalul se combina perfect rezultand un preparat cu un gust bogat. Totodata, este usor de preparat si il puteti pregati atat pentru masa de pranz, cat si pentru cina.

Acest preparat din cartofi poate inlocui obisnuitul piure, este consistent si satios si totodata are o savoare deosebita. Piureul taranesc gratinat poate fi servit ca atare, dar si ca garnitura la preparatele din carne si peste.

Ingrediente:

6 cartofi;

1 ceapa;

50 g de unt;

100 g de lapte;

150-200 g de cascaval;

1 rosie mare;

2 lingurite de mustar frantuzesc;

sare si piper negru macinat dupa gust.

Mod de preparare:

Curatati cartofii de coaja si ii puneti la fiert intregi. Cand dau in clocot, adaugati sare si o bucatica de unt, sa se pregateasca mai repede. Separat, taiati ceapa in bucati mici si prajiti-o in ulei, pana capata o culoare aurie.

Apoi dati cascavalul prin razatoarea mare, iar rosia o taiati rondele. Scurgeti cartofii de apa si pasati-i, cat sa obtineti un piure, peste care adaugati untul si laptele si omogenizati. Adaugati ceapa prajita si amestecati dupa care incorporati mustarul si 1/3 din cantitatea de cascaval. Transferati piureul de cartofi intr-un vas de sticla termorezistenta si nivelati.

Asezati un strat de rondele de rosii si asezonati-l cu sare si piper negru macinat. Presarati deasupra restul de cascaval razuit. Introduceti vasul in cuptorul preincalzit la temperatura de 170 grade Celsius, pentru 20 de minute. Serviti acest preparat fierbinte, este foarte aromat si apetisant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`