Prima pagină » Culinar » Piure de castane. Un preparat sănătos și sățios

Piure de castane. Un preparat sănătos și sățios

19 ian. 2024, 12:02,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un piure de castane. Acesta se face cu câteva ingrediente și un strop de imaginație, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta cu care vei obține un preparat sănătos și sățios.

Piure de castane

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un deliciu culinar sănătos, bogat în substanțe nutritive, putem face un piure de castane. Acesta este cremos, rafinat, aromat și merge servit la orice masă și la orice ocazie.

Piureul de castane comestibile este fin, ușor dulce, cremos și poate fi consumat ca garnitură alături de alte mâncăruri savuroase. Piureul de castane este recomandat și celor care se află la dietă sau vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

Piureul de castane merge cu o porție de friptură fragedă și suculentă, dar și cu niște șnițele pufoase de pui. Piureul de castane se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final ne vom răsfăța papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Rețeta unui preparat spectaculos și gustos

Pentru savurosul piure de castane vom avea nevoie de 350 g de castane, 2 căni de apă sau lapte, 2 linguri de zahăr granulat și sare. Într-o cratiță se bate laptele împreună cu zahărul apoi se adaugă castanele fierte anterior în altă oală. Se lasă la foc mic timp de 20 de minute. Castanele fierte foarte bine în laptele îndulcit cu zahăr se scot și se pasează sau se pun la blender. Se pune câte un pic din laptele dulce pentru a oferi piureului o consistență cremoasă.

Când este gata, se servește piureul de castane cu alte delicii culinare sau poate fi mâncat simplu. Putem folosi piureul și pentru prăjituri sau foietaj, în funcție de gust și preferințe. Dacă dorim, putem găti și un piure de castane sărat. Pentru acesta vom folosi 360 g de castane fierte, 700 ml de lapte, 2 crenguțe de cimbru, 35 g de unt, 1 lingură de smântână, sare și piper după gust.

Se pun castanele într-o cratiță la fiert cu laptele și cimbrul. Castanele sunt gata atunci când încep să se desprindă ușor dacă sunt înțepate cu o furculiță. Se transferă castanele fierte într-un blender în care se toarnă și 100 ml de lapte. Se adaugă smântâna și se amestecă foarte bine pentru a ajunge la un piure cu o textură cremoasă și fină. La final, se potrivește gustul cu sare și piper. Piureul de castane sărat se poate păstra la frigider timp de o lună.

Piureul de castane este bogat în substanțe nutritive și este ideal pentru cei care se află la dietă sau vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Cu doar câteva ingrediente și un strop de îndemânare vom obține un preparat culinar gustos, sățios și versatil. Piureul dulce sau sărat cu castane se poate servi la orice masă, simplu sau ca garnitură alături de niște mâncăruri delicioase cu carne de pui sau de porc.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024